Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2021, 11:45
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Situácia je vážna, slovenských pacientov s koronavírusom v ťažkom stave prevezú letecky do Nemecka

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Prvých slovenských pacientov previezli tento týždeň aj do nemocnice v Gorliciach na juhovýchode Poľska.

Nemecká spolková krajina Severné Porýnie-Vestfálsko prijme do svojich nemocníc slovenských pacientov s novým koronavírusom. Ambulantné lietadlo má pristáť v sobotu v Dortmunde. Na sociálnej sieti o tom informuje minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS).


„Slovensko ďakuje Nemecku a spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko za to, že prijmú na urgentné ošetrenia vo svojich nemocniciach slovenských pacientov s koronavírusom. Ambulantné lietadlo dnes pristane v Dortmunde,“ píše Korčok. Šéf slovenskej diplomacie zároveň vyjadril vďaku "nemeckým priateľom" za túto pomoc v núdzi.

Odporúčané
Ak Matovič nepodá do konca marca demisiu, vybuchovať budú budovy aj autá, píše sa vo výhražnom liste, páchatelia nechcú vyjednávať Ak Matovič nepodá do konca marca demisiu, vybuchovať budú budovy aj autá, píše sa vo výhražnom liste, páchatelia nechcú vyjednávať 6. marca 2021, 10:48


Letecký prevoz prvého slovenského pacienta s ochorením COVID-19 do nemeckého Dortmundu potvrdilo aj Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

 „Ide o medzinárodnú pomoc v rámci európskej solidarity, ktorú už využili viaceré európske krajiny vrátane Holandska či Francúzska. Ďakujeme spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko za ponúknutú pomoc, rovnako ďakujeme aj ďalším krajinám, ktoré v rámci európskej solidarity pomáhajú Slovensku so zvládaním pandémie,“ skonštatovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.


Prvých slovenských pacientov previezli tento týždeň aj do nemocnice v Gorliciach na juhovýchode Poľska. Okrem Poľska ponúklo pomoc Slovensku aj Nemecko. Obe krajiny nám ponúkli desať lôžok s možnosťou umelej pľúcnej ventilácie. Na Slovensku zároveň v rámci európskej pomoci pomáhajú v týchto dňoch aj lekári a sestry z Rumunska.

Späť
Zdieľať
Diskusia