Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2021, 22:18
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

V hre zo sveta Harryho Pottera môžeš vystupovať ako dievča s maskulínnym hlasom. Hogwarts Legacy tak podporí transrodovú komunitu

V hre zo sveta Harryho Pottera môžeš vystupovať ako dievča s maskulínnym hlasom. Hogwarts Legacy tak podporí transrodovú komunitu
Zdroj: Avalanche
TECH HARRY POTTER HOGWARTS LEGACY
Uložiť Uložené

Hry by sme sa mali dočkať už tento rok

Očakávanú hernú novinku Hogwarts Legacy tvorcovia odhalili počas minuloročnej konferencie, kde predstavili PlayStation 5. Podľa nových informácií vieme, že si hráč na začiatku príbehu vytvorí postavu, pri ktorej bude mať možnosť vybrať si „maskulínny či feminínny" hlas bez ohľadu na to, ako bude vyzerať jej telo,“ píše Daily Dot.

Táto informácia je zaujímavá najmä kontrastom so skutočnosťou, lebo autorka knižnej série o Harrym Potterovi J. K. Rowlingová bola za svoje výroky o transrodových ľuďoch častokrát kritizovaná. Proti jej postojom sa okrem iného postavili aj herci hlavných hrdinov filmovej série Daniel Radcliffe, (Harry Potter), Emma Watson (Hermiona Grangerová) či Rupert Grint (Ron Weasley).

Späť
Zdieľať
Diskusia