Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2021, 21:44
Čas čítania 0:53
Tímea Krauszová

Šéfka severoamerickej divízie Nike odstúpila po tom, čo sa prevalilo, že jej syn je priekupník. V biznise využíval maminu kreditku

MÓDA NIKE
Uložiť Uložené

K exkluzívnym párom sa asi dostal vďaka zamestnaneckej zľave.

Ann Hebertová pracovala pre Nike 25 rokov, no v pondelok oznámila, že zo svojej viceprezidentskej pozície odchádza. Jej odchod už potvrdila aj značka, dôvodom je reportáž Bloombergu, v ktorej vysvetľujú, ako funguje biznis resellera známeho ako West Coast Joe. Vlastným menom Joe Hebert je synom ženy, ktorá do pondelka viedla celú severoamerickú divíziu, informuje Complex.

Odporúčané
Novesta, Tikoki, Young Yachter a ďalší. Spoznaj slovenské značky, ktoré tvoria originálne a ekologické tenisky Novesta, Tikoki, Young Yachter a ďalší. Spoznaj slovenské značky, ktoré tvoria originálne a ekologické tenisky 1. marca 2021, 14:30

Konflikt záujmov

Vlnu kritiky vyvolala reportáž o resellingu od Bloombergu. Venuje sa 19-ročnému Joeovi, ktorý sa stal známym ako West Coast Joe. Odišiel z univerzity, aby sa naplno venoval biznisu, pričom mesačne kúpi a predá topánky v hodnote stoviek tisícov dolárov.

Ann Hebertová v roku 2018 o biznise svojho syna firmu informovala. Pre Bloomberg to potvrdil člen vedenia Nike. V tom čase vraj neporušovala žiadne firemné pravidlá a nebola v konflikte záujmov. Po publikovaní reportáže sa rozhodla odstúpiť zo svojej pozície, no zatiaľ sa pre médiá nevyjadrila. Nike by malo čoskoro oznámiť, kto na jej miesto nastúpi.

Podľa Complexu je problematické nielen to, že sa v reportáži spomína rodinný vzťah (Joe nesúhlasil so zverejnením tejto informácie), ale aj fakt, že na reselling využíval matkinu kreditku. Bloomberg navyše naznačuje, že Joe mal vďaka matke ľahší prístup k exkluzívnym modelom, na ktorých potom zarábal.

Podľa zdroja Complexu vďaka svojej mame nakupoval veľké množstvo párov so zamestnaneckou zľavou, a tak na nich mohol zarobiť viac. Pri vydaní jedného exkluzívneho páru od Kanye Westa zinkasoval až 132-tisíc dolárov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia