Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2021, 14:30
Čas čítania 1:55
Tímea Krauszová

Minister Korčok: Sputnik je nástrojom hybridnej vojny, žiadam o stretnutie najvyšších ústavných činiteľov

Minister Korčok: Sputnik je nástrojom hybridnej vojny, žiadam o stretnutie najvyšších ústavných činiteľov
Zdroj: TASR - Jakub Kotian
NEWS IVAN KORČOK KORONAVÍRUS SLOVENSKO SPUTNIK V
Uložiť Uložené

Minister zahraničných vecí dnes kritizoval, ako premiér prijal vakcínu Sputnik V.

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok kritizuje dovoz vakcíny Sputnik V. Terčom jeho kritiky vôbec nemá byť pôvod vakcíny a dúfa, že každý, kto ju dostane, bude zdravý a chránený pred koronavírusom. Zdôraznil však možné politické následky toho, akým spôsobom vakcínu privítal premiér Igor Matovič.

Sputnik nazval nástrojom v hybridnej vojne. „Keby to bola vakcína pre všetkých, prvou snahou výrobcov by bolo dostať sa na trh tak ako všetci ostatní,“ povedal na margo toho, že Rusko dodnes nepožiadalo Európsku liekovú agentúru o registráciu vakcíny. 

Odporúčané
Dnes večer zasadne republiková rada SaS. Na stole je všetko, aj odchod z vlády, hovorí Richard Sulík Dnes večer zasadne republiková rada SaS. Na stole je všetko, aj odchod z vlády, hovorí Richard Sulík 2. marca 2021, 14:16

Chce uistenie, že sa na zahraničnej politike Slovenska po Sputniku nič nezmení

Ivan Korčok počas tlačovej besedy apeloval, aby sa z vakcíny nestala zbraň v hybridnej vojne. Obáva sa, že  posmeľuje dezinformačnú scénu a prokremeľské sily„Potrebujem v tomto momente počuť od nich uistenie, že na našom zahraničnopolitickom smerovaní sa nič nemení.“ Čaputovú, Matoviča a Kollára zároveň požiadal o audienciu.

Späť
Zdieľať
Diskusia