Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2021, 11:33
Čas čítania 2:10
Dominik Vetrák

Recenzia: Zbytočnejší film ako Tom & Jerry neuvidíš. Dočkáš sa otrasných ľudských postáv v nezaujímavom príbehu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Najnovšia filmová verzia nekonečného súboja kocúra Toma a myši Jerryho nestojí za tvoj čas.

Sem-tam sa nám stane, že sme radi, že v dôsledku pandémie sú zatvorené kiná. Niekedy totiž musíme recenzovať aj také nepodarky, ako je Tom & Jerry. A keď si predstavíme, že by sme za to dávali peniaze v kine a strávili tým celý večer, je nám z tej myšlienky zle. 

Dej a základnú kostru už všetci poznáte. Jerry niečo vyparatí a Tom ho za to chce dolapiť. V tomto prípade sa Jerry dostane do luxusného hotela len niekoľko dní pred najväčšou svadbou roka v showbiznise. Hotel zamestná kocúra Toma, aby sa s ním porátal. Schválne v recenzii nebudeme spomínať žiadne logické diery a uletené rozhodnutia postáv.

Odporúčané
Teórie o WandaVision: Kto je v skutočnosti Scarlet Witch, ako do toho zapadajú mutanti a uvidíme celkom iného Visiona? Teórie o WandaVision: Kto je v skutočnosti Scarlet Witch, ako do toho zapadajú mutanti a uvidíme celkom iného Visiona? 28. februára 2021, 10:28

Tom & Jerry je mix animácie a hraných hereckých výkonov v reálnom svete. Nič tu nedáva zmysel a všetko je postavené na hlavu. Je jasné, že ide o animák pre deti. Avšak zacielenie na deti sa trochu láme, keď dostanú viac priestoru ľudské postavy. 

Tie majú vo filme kľúčovú rolu a na scéne sa objavujú až príliš často a na príliš dlhý čas. Toma a Jerryho máme radi pre... Toma a Jerryho. Nie vzhľadom na Michaela Pena či Chloe Grace Moretzovú. Obaja sú dobrí herci a máme ich radi, no v tomto prípade hrajú doslova detinské postavy.

Tvorcovia vo filme riešia kariérny úspech, pomstu, závisť či snahu získať šancu zažiariť. Ide o ľudské témy, ktoré v takomto zobrazení pôsobia len zbytočne otravne a nanútene. Je to príbeh o myši a kocúrovi, ktorí si dávajú „cez držku“ v groteskných situáciách, aké povoľuje len animácia. Nikto nie je zvedavý na ľudské postavy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia