Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2021, 9:30
Čas čítania 6:37
Katarína Danková

Inšpiruj sa štýlom Karolíny Chomistekovej: Preferujem čisté línie a minimalizmus, ale vždy s určitou dávkou ženskosti

Inšpiruj sa štýlom Karolíny Chomistekovej: Preferujem čisté línie a minimalizmus, ale vždy s určitou dávkou ženskosti
Zdroj: Instagram @karolinachomistek
MÓDA MÓDA MODELING
Uložiť Uložené

Krása a štýl Sloveniek sa nezaprú. Misska, modelka a bývalá riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková vie, čo jej pristane. Pre Refresher prezradila, ako sa vyvíjal jej štýl, čím sa inšpiruje a že drahší kúsok hneď neznamená aj kvalitu.

Jedna z najkrajších a najštýlovejších Sloveniek Karolína Chomisteková nám prezradila, že si prešla istými štýlmi a trendmi, kým sa v móde našla: „Teraz preferujem čisté línie, minimalizmus, ale vždy s určitou dávkou ženskosti.“

Karolína tvrdí, že ju už nelákajú výstrednosti v obliekaní a prchavé módne trendy. Najlepším módnym trendom je to, čo ti sedí, a netreba sa niekedy možno nasilu snažiť polohovať do nejakej formy, len aby to vyzeralo cool.“ Buď sám sebou, tak ako sa to cez módu snaží vyjadriť aj inšpiratívna modelka.

Slovenky s vycibreným vkusom v oblasti módy a štýlových či luxusných kúskov, ktorá vo svete módy pôsobí už dlhšie a je inšpiráciou pre mnohé ženy, sme sa pýtali aj na to, odkiaľ čerpá inšpiráciu pri tvorbe outfitov: „Milujem cestovanie a to z veľkej časti ovplyvnilo aj môj štýl obliekania.“

V tomto článku si prečítaš:
  • Či vyššia cena automaticky znamená aj kvalitu.
  • Do čoho sa podľa Karolíny oplatí investovať.
  • Ktorý je jej najobľúbenejší kúsok a značky.
  • Čo si naposledy kúpila a za koľko.
  • Kúpu akého módneho kúska doteraz ľutuje.
  • Prečo v jej šatníku nenájdeš extravagantnosť.
  • Čo musia spĺňať jednotlivé kúsky oblečenia slovenskej krásky.
  • Aký pokrok si v poslednom období všíma na Slovensku.
  • Aký štýl si na druhých ľuďoch najviac cení.
Odporúčané
O cenách nerada hovorím, niekedy ľudia nezvládajú, koľko práce ma to stálo, vraví fashion ikona Lucia Sládečková O cenách nerada hovorím, niekedy ľudia nezvládajú, koľko práce ma to stálo, vraví fashion ikona Lucia Sládečková 18. februára 2021, 9:30

Poznáš to. Keď sa rozhoduješ, čo si kúpiš alebo kde si to kúpiš, stojíš pred dilemou. Kúpiť lacno a viac alebo menej a kvalitne? Pred takouto otázkou niekedy stoja aj slávne a známe tváre. No Karolína Chomisteková v tom má jasno. Hoci aj ona sama si občas niečo z fast fashion kúpi, pri budovaní šatníka odporúča staviť na vynositeľné kúsky a kvalitu.

Znamená však drahšia vec automaticky aj kvalitnejšiu vec? „Určite nie, veľakrát platíme práve za značku. Pri výbere je potrebné dávať pozor na materiál, z ktorého je vec vyrobená, a aj na nadčasovosť daného kúska,“ prezradila nám Karolína, čo pri výbere drahšieho odevu či doplnku nepodceniť.

Netreba sa však báť investovať. Ak narazíš na luxusný nadčasový a vzácny kúsok, tvoja kúpa sa ti môže v konečnom dôsledku len vyplatiť. Takéto kúsky ti poslúžia veľmi dlhý čas, a keby ťa náhodou prestali baviť, predáš ich za slušnú sumu. Slovenská kráska a fashion ikona radí investovať do kvalitných topánok a kabeliek„Sú to kúsky, ktoré nám slúžia ako doplnky. Stačí ich potom kombinovať s basic vecami a výsledok je vždy perfektný.“

Na prehliadku do Milána zvolila Karolína trendy krátke sako od českej značky ODIVI, priliehavý top z Intimissimi, ležérne džínsy zo Zary, kabelku Fendi a šperky Tiffany & Co.

Krásna Slovenka Karolína Chomisteková s vycibrejným vkusom pre módu
Krásna Slovenka Karolína Chomisteková s vycibrejným vkusom pre módu Zdroj: Archív Karolíny Chomistekovej

Aj Karolína sa riadi odporúčaním stylistov a raz za čas si pretriedi šatník. Veci, ktoré nenosí, podaruje alebo predá. K veciam, ktoré najviac nosí, dopĺňa kombinovateľné kúsky a tak si stavia kvalitný, plne využiteľný šatník. A to radí aj ostatným: „U mňa jednoznačne nesmú chýbať cowboy boots, no dobre kombinovateľné kúsky sú napríklad basic bavlnené tričko, kardigán, sako dobrého strihu, biela košeľa, rovné džínsy či trenčkot.“

Odporúčané
Streetwear je cool aj v roku 2024. Toto je 8 neopozeraných značiek, ktoré musíš vlastniť Streetwear je cool aj v roku 2024. Toto je 8 neopozeraných značiek, ktoré musíš vlastniť 28. marca 2024, 15:30

Každý má svoj obľúbený kúsok, ktorý nosíme radi a často. Či už ide o šaty, tričko, bundu, alebo aktuálne „teplákovku“. Slovenská módna ikona však za svoj najobľúbenejší módny kúsok považuje kabelku, ktorú si obľúbili azda všetky štýlové ženy na celom svete. Ide o chain pouch od luxusnej značky Bottega Venetta v zebrovanom dizajne.

Jarný outfit v podaní slovenskej krásky. Trenčkot z Kary v super farbe, top Edited, štýlové dotrhané džínsy Levi's a topánky od Off White. Outfit dotvára kabelka značky Chanel a nevyhnutný kúsok na slnečné dni – okuliare od Loewe.

Krásna Slovenka Karolína Chomisteková s vycibrejným vkusom pre módu
Krásna Slovenka Karolína Chomisteková s vycibrejným vkusom pre módu Zdroj: Archív Karolíny Chomistekovej

Štýlová Slovenka sa nezaprie. Hrdo podporuje aj slovenskú módnu tvorbu a nám prezradila, že ju veľmi bavia napríklad veci od Lukáša Krnáča, rafinovanosť Pavla Dendisa a elegancia kúskov Zuzany Kubíčkovej. K obľúbeným zahraničným značkám pridáva „Acne, Isabel Marant, Mango, Totême, Edited, Celine, HM máva krásne kolaborácie so zahraničnými návrhármi…“.

Pre Refresher prezradila, čo naposledy obohatilo jej šatník (alebo skôr doplnky). „Vintage náhrdelník od Diora. Rada nakupujem vintage veci a ceny sú veľakrát skoro trojnásobne nižšie oproti pôvodným,“ uviedla na margo ceny Karolína.

Odporúčané
11 najlepších outfitov Margot Robbie. Nie je len Barbie, ale aj sexi kráľovnou vintage modelov na červenom koberci 11 najlepších outfitov Margot Robbie. Nie je len Barbie, ale aj sexi kráľovnou vintage modelov na červenom koberci 27. marca 2024, 11:00

Denimová dokonalosť v podaní Karolíny. Stačí jej na to iba komplet šedých džínsov, skrátená „rifľovka“ rovnakej farby z Off Districtu a kabelka smotanovej farby od Kary.

Krásna Slovenka Karolína Chomisteková s vycibrejným vkusom pre módu
Krásna Slovenka Karolína Chomisteková s vycibrejným vkusom pre módu Zdroj: Archív Karolíny Chomistekovej

Módne trendy sa každoročne menia. Záplava nových trendy kúskov v obchodoch, ktoré kričia „novinky, ktoré musíš mať, inak nie si IN“, cítiť na každom kroku. Každý sa niekedy nechá zlákať a tak je to aj v prípade ostrieľanej znalkyne módy. Nákup ktorého módneho kúska Karolína dodnes ľutuje?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 95191 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kúpu ktorého módneho kúska doteraz ľutuje.
  • Prečo v jej šatníku nenájdeš extravagantnosť.
  • Čo musia spĺňať jednotlivé kúsky oblečenia slovenskej krásky. 
  • Aký pokrok si všíma v poslednom období na Slovensku.
  • Aký štýl si na druhých ľuďoch najviac cení.
Späť
Zdieľať
Diskusia