Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2021, 13:21
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

Sulík: Otvorme obchody pre ľudí s negatívnym testom, veď nám podnikatelia a živnostníci krachujú

NEWS RICHARD SULÍK SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Minister hospodárstva diskutoval v relácii Na telo spoločne s podpredsedom parlamentu za Smer-SD Jurajom Blanárom.

Minister hospodárstva Richard Sulík na minulotýždňovom rokovaní vlády navrhoval otváranie väčšiny obchodov. Nakupovať by s obmedzeniami mohli ísť ľudia s negatívnym testom, vysvetlil svoj návrh v nedeľnej diskusnej relácii Na telo v televízii Markíza. 

Sulíkovi sa nepáči, že krajina síce prešla na COVID automat, ale napriek tomu sa viac ako 50 okresov bude musieť plošne testovať. Minister videl riešenie v otváraní obchodov, ak by do nich mohli vstupovať len ľudia s negatívnym testom. Napokon sa mu podarilo presadiť len otvorenie záhradníctiev. 

Odporúčané
Muž sa sám udal policajtom z Popradu, že prevážal 166 gramov marihuany. Slováci nevedia pochopiť, prečo to urobil Muž sa sám udal policajtom z Popradu, že prevážal 166 gramov marihuany. Slováci nevedia pochopiť, prečo to urobil 7. februára 2021, 10:11

V diskusii s Jurajom Blanárom zo Smeru-SD sa nevedeli zhodnúť na tom, ako by malo Slovensko bojovať proti pandémii. Keby bol na čele vlády Smer-SD, podľa Blanára by sa riadili názormi odborníkov, vyriešili si konflikty za zatvorenými dverami a potom verejnosti oznámili, čo sa bude diať.

Podľa Sulíka ho minister zdravotníctva Krajčí ubezpečil, že jeho rezort skúma možnosti, ako by sa vakcíny mohli vyrábať na Slovensku. „Je to nad rámec Sputnika,“ doplnil Sulík s tým, že kapacity na výroby skúmajú u jednej firmy v Šarišských Michaľanoch. Mali by sme podľa neho čo najskôr kontaktovať firmy ako Pfizer, ktoré podľa neho hľadajú možnosti rozširovania výroby.

Odporúčané
V Dánsku spustili aplikáciu, v ktorej si milenci udeľujú súhlas so sexuálnym stykom. Je platný na jeden sex a 24 hodín V Dánsku spustili aplikáciu, v ktorej si milenci udeľujú súhlas so sexuálnym stykom. Je platný na jeden sex a 24 hodín 7. februára 2021, 11:05

Na tému zbytočne vyhodených vakcín Richard Sulík poznamenal, že on z pozície ministra hospodárstva kontaktoval slovenskú firmu Chirana T.Injecta kontaktoval pred niekoľkými týždňami. Jej zástupcovia ho vraj ubezpečili, že špeciálnych striekačiek bude dosť, ale štát ich musí objednať. Sulík mal preto kontaktovať ministra Krajčího.

Domov
Zdieľať
Diskusia