Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2021, 21:02
Čas čítania 1:06
Lukáš Čelka

Matovič: Ďakujem za výbornú prácu Krajniakovi, štát vyčlenil 40 miliónov pre ľudí, ktorí bojujú počas pandémie s výpadkom tržieb

NEWS
Uložiť Uložené

Štastná správa pre podnikateľov.

Slovensko dnes zvýšilo pomoc pre živnostníkov. Štát vyčlenil 40 miliónov eur pre zamestnancov a živnostníkov, ktorí bojujú počas pandémie s výpadkom tržieb. „Ďakujem za výbornú prácu Milanovi Krajniakovi a Edovi Hegerovi. Bez zbytočných rečí si to odmakali a včera som už mohol byť svedkom finálnej dohody, ktorú sme dnes mohli verejne oznámiť," píše premiér Igor Matovič v príspevku na svojom Facebooku.

Obdobie vyplácania prvej pomoci sa má predĺžiť do 30. júna tohto roka a pokračovať by sa malo dovtedy, kým si to bude situácia vyžadovať. Okrem iného rozšíria aj rozsah možných poberateľov zamestnancov a SZČO. „Doteraz to bolo možné pre tých, ktorí začali podnikať, to znamená, založili si živnosť alebo boli zamestnaní u daného zamestnávateľa do 2. septembra 2020. Teraz posúvame tento limit na 1. februára 2021,“ povedal na dnešnej tlačovej konferencii minister práce Milan Krajniak.

Domov
Zdieľať
Diskusia