Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Lukáš Čelka
29. januára 2021, 18:17
Čas čítania 1:19

Krajčí: Dúfam, že vláda od 8. februára opäť zavedie núdzový stav a zákaz vychádzania

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Marek Krajčí si myslí, že aj po spustení covidového automatu 8. februára bude Slovensko naďalej v čiernej fáze.

Pandemická situácia sa podľa slov ministra zdravotníctva Krajčího na Slovensku zlepšuje, podobne ako aj v ostatných susedných krajinách. Tvrdí však, že stále musíme byť veľmi trpezliví.

29. januára 2021, 17:31 Čas čítania 0:41 Slovensko pravdepodobne bude mať tretiu vakcínu. AstraZeneca má však nižšiu účinnosť ako vakcína od Pfizeru Slovensko pravdepodobne bude mať tretiu vakcínu. AstraZeneca má však nižšiu účinnosť ako vakcína od Pfizeru


Mobilita na Slovensku podľa slov Krajčího mierne rastie. Neodpoúča však v tejto situácii cestovať s MHD, ak to je však nevyhnutné, je potrebné dodržiavať opatrenia a hlavne v prostriedkoch verejnej dopravy medzi sebou nekomunikovať.

Krajčí uviedol, že napriek opatreniam  stále stúpa počet hospitalizovaných, aktuálne je v nemocniciach s koronavírusom alebo podozrením naň 3511 pacientov, z toho až 308 ľudí je na pľúcnej ventilácii. Na koronavírus denne zomrie priemerne 107 ľudí.

Krajčí: Dúfam, že vláda od 8. februára opäť zavedie núdzový stav a zákaz vychádzania
Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva


Krajčí sa vyjadril, že požiada o zmenu uznesenia vlády tak, aby  ľudia v Nitre a Bratislave nemuseli mať od 3. februára pri sebe negatívny test. Pri kontrole finálnych výsledkov sa v Bratislave zistila vyššia pozitivita, a to na úrovni 1,3 %, podobne aj v Nitre. Oba okresy sú tak v horšej polovici okresov. Keďže štát zverejnil tieto informácie až dnes, nemusia sa cez víkend masívne testovať.

Podľa slov ministra zdravotníctva máme na Slovensku momentálne 123 999 zaočkovaných ľudí, časť z nich dostala už aj druhú dávku vakcíny. Tvrdí, že na budúci týždeň pribudnú na Slovensku aj nové vakcinačné centrá, dokopy tak budeme mať k dispozícii 52 vakcinačných centier. Prezradil, že na Slovensko príde aj 210 tisíc dávok vakcíny od spoločnosti AstraZeneca. Doraziť by mali 7. februára.

Marek Krajčí si myslí, že aj po spustení covidového automatu 8. februára bude Slovensko naďalej v čiernej fáze. Aktuálne je v nemocniciach 3285 pacientov s potvrdeným koronavírusom Na to, aby sme prešli do bordovej fázy, musí byť počet pacientov v nemocniciach pod 2500.

Dodal, že dúfa a predpokladá, že od 8. februára vláda zavedie ďalší zákaz vychádzania.  Pripustil, že sa na vláde bude riešiť aj to, či od 8. februára otvoria 1. a 2. ročník základných škôl na dobrovoľnej báze. Umožnili by tak rodičom dať deti do škôl, ak o to budú mať záujem.

Ministerstvo zdravotníctva taktiež predstavilo svoju marketingovú kampaň vakcinácie. Celú ju sprevádza písmeno V, ktoré má symbolizovať víťaztvo. Medzi tváre kampane patrí napríklad Vladimír Krčméry, Hamšík, Vinczeová alebo aj prezidenka Zuzana Čaputová.

Tvárami kampane sa stalo viacero slovenských osobností vrátane prezidentky Zuzany Čaputovej. 

Domov
Zdieľať
Diskusia