Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2021, 7:24
Čas čítania 1:37
Marián Mauik Biel

Vynovená Tesla Model S má ešte viac futuristický interiér nabitý technológiami

Vynovená Tesla Model S má ešte viac futuristický interiér nabitý technológiami
Zdroj: Tesla
TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Nejde iba o facelift. Na výber sú aj verzie Plaid s výkonom viac ako 1 000 koní.

O facelifte, refreshi alebo jednoducho vynovenej verzii Modelu S sa šepkalo už pred takmer troma rokmi. Nakoniec sme sa dočkali až teraz. Hlavne interiér sa zmenil natoľko, že Model S vyzerá skoro ako úplne iný elektromobil. Redizajn dostal aj rodinný Model X.

Odporúčané
5G, Instagram či Tesla. Toto boli najzásadnejšie technológie druhej dekády 5G, Instagram či Tesla. Toto boli najzásadnejšie technológie druhej dekády 26. januára 2021, 12:34

Pár drobných úprav sa dá nájsť aj na exteriéri, napríklad presklená strecha na celej ploche v základnej výbave. Zásadné zmeny prišli však do interiéru a pod kapotu.

Tesla úplne prekopala interiér modelu S.
Tesla úplne prekopala interiér modelu S. Zdroj: Tesla

Pravdepodobne najviac zaujme nový športový volant v tvare písmena U, ktorý si Tesla požičala od chystaného modelu Roadster. Futuristický volant ako zo seriálu Knight Rider má byť podľa výrobcu stredobodom zážitku z jazdy. Obsahuje len dva viacsmerové ovládacie prvky prevzaté z Modelu 3.

Druhou veľkou zmenou sú displeje. V aute sú tri. 12,3-palcový pred šoférom, 8-palcový v stredovej konzole pre cestujúcich na zadných sedadlách. A primárny s uhlopriečkou 17 palcov, rozlíšením 2 200 x 1 300 bodov a tenším rámikom. Po novom je už uložený horizontálne, podobne ako v modely 3.

Turusitický volant vynoveného Modelu S
Turusitický volant vynoveného Modelu S Zdroj: Tesla

Vylepšená bola aj trojzónová klimatizácia s HEPA filtrami alebo vyhrievanie aj vetranie všetkých sedadiel. Multimediálna výbava je tiež nevšedná. Model S má integrovaný výkonný počítač na úrovni nových herných konzol, podporuje prepojenie viacerých Bluetooth zariadení a nechýba drôtové aj bezdrôtové nabíjanie smartfónov s dostatkom výkonu na nabitie notebooku.

Späť
Zdieľať
Diskusia