Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2021, 15:30
Čas čítania 5:07
Dominik Vetrák

10 otázok a odpovedí, ktoré máme po 3 epizódach WandaVision. Čo sa v skutočnosti deje s falošným svetom?

FILMY A SERIÁLY WANDAVISION
Uložiť Uložené

Po 3 dieloch seriálu máme veľa otázok.

WandaVision má za sebou tri epizódy, počas ktorých sme sa dočkali niekoľkých vtipných a zaujímavých scén. Seriál sa niekedy pokúša diváka iba rozosmiať, a to napodobovaním situačných komédií z 20. storočia, ale väčšinou sa mysterióznym spôsobom snaží posunúť obraz o serióznom a nebezpečnom stave reality. To všetko na pozadí komédií z 50., 60., a v 3. epizóde už aj 70. rokov minulého storočia. 

V ďalších častiach sa dostaneme aj do ďalších desaťročí. No čo to vlastne znamená? A o čom je vlastne tento seriál, v ktorom Wanda očividne ohýba realitu a čas? 

Odporúčané
Outside the Wire je najsledovanejším filmom na Netflixe. Ako to dokáže taký zlý film, a prečo to škodí vkusu ľudí? (Komentár) Outside the Wire je najsledovanejším filmom na Netflixe. Ako to dokáže taký zlý film, a prečo to škodí vkusu ľudí? (Komentár) 22. januára 2021, 14:30

Prečo je seriál rozprávaný ako sitcom?

Mnohí sa zrejme pýtajú, prečo je seriál natáčaný v štýle sitcomov z 20. storočia. Jednou z odpovedí je fakt, že v Marvel chceli vzdať úctu začiatkom televíznej zábavy a prvým situačným komédiám. Zdá sa, že v 4. epizóde sa dostaneme do 80. rokov. 

 

Je možné, že Visiona už nikto neoživí a ostane mŕtvy?

Počas 3 epizód sme dostali už niekoľko nápovedí o tom, že Wanda si plne alebo podvedome uvedomuje, čo sa v skutočnosti deje. Nie je však ochotná čeliť realite. Aj preto si začíname myslieť, že Visiona neoživia. Bez Kameňa nekonečna (Infinity Stone/Gem – žltá vec vo Visionovej hlave), ktorý Thanos zničil spolu so všetkými ostatnými, je jeho existencia zrejme nemožná. 

Wanda bude radšej žiť v nereálnom svete s Visionom ako v tom skutočnom bez neho. Lenže aj Vision si v seriáli začína uvedomovať, že niečo nie je v poriadku. Doslova to povie aj v 3. epizóde, no hneď na to sa vrátime v čase o pár sekúnd, kedy povie niečo úplne iné. Zdá sa, že Wanda si upravuje realitu a manipuluje s časom tak, aby Vision nedostal žiadne nápovedy o tom, že niečo nie je v poriadku. Pokiaľ udrží v klamstve jeho, udrží pohromade aj falošnú realitu a svoj nový život. 

Dej z komiksov House of M aka psychicky labilná Wanda

Ďalším vysvetlením celého vizuálneho štýlu a sveta navôkol môže byť to, že Wanda vytvorila umelú realitu, aby unikla zármutku a depresiám. Špekuluje sa, že WandaVision začne komiksovú udalosť zvanú ako House of M. Príbeh z roku 2015 zachytáva psychicky nestabilnú Wandu, ktorú X-Men a Avengers plánujú zabiť. Zdá sa, že niet iného východiska, keďže mutant schopný meniť realitu začína prichádzať o rozum a je nebezpečný pre celý svet.

WandaVision
Zdroj: Disney+

Dôležitými postavami sú v tomto deji Magneto ako jej otec a Quicksilver ako jej brat, no ani jeden z nich nie je vo svete Marvelu nažive alebo vôbec v existencii. (Quicksilvera zabil Ultron a Magneto s ostatnými X-Menmi ešte neboli začlenení do tohto sveta). Seriál si tak pravdepodobne len zoberie inšpiráciu a vytvorí o čosi inú verziu príbehu. 

Odporúčané
Recenzia: WandaVision Recenzia: WandaVision 7. marca 2021, 10:41

V komiksoch Wanda žiali nad smrťou svojich detí, v seriáli však bude zrejme žialiť nad smrťou Visiona. Je možné, že sa izolovala od ostatných a po Avengers: Endgame nebola schopná žiť naďalej bez lásky svojho života. Či už vedome, podvedome alebo kvôli zásahu inej strany či záporáka Wanda vytvorila vlastnú realitu, v ktorej sa odohráva dej seriálu. 

Prečo vytvorila Wanda realitu napodobňujúcu sitcomy?

Situačné komédie sú známe tým, že aj keď sa v nich postavy dostanú do nejakých problémov, na konci sa všetko obráti na dobré. Wanda sa teda k tomuto formátu zrejme uchýlila po tom, čo túžila, aby sa jej život vrátil do normálu a šťastných dní. 

 Čo znamenajú reklamy na rôzne produkty?

V prvých 3 epizódach sme videli množstvo nejasností a mysterióznych scén. Zaujali aj reklamné spoty, ktoré vždy narážajú na nejakú udalosť či postavu v rámci marveláckeho sveta. Máme tu toustovač, ktorý v dlhej scéne pípa postupne rýchlejšie a hlučnejšie. Vyrobila ho spoločnosť Stark Industries, takže môže ísť o odkaz na jednu z bômb od Tonyho Starka, ktoré zabili Wandiných rodičov. 

WandaVision
Zdroj: Disney+

V druhej epizóde sme videli reklamu na Strucker Watch. To meno ti možno bude známe, aj keď si ho úplne nevybavíš. Ide o záporáka zo začiatku Avengers: Age of Ultron, ktorý držal Wandu a Quicksilvera (Pietra) v zajatí. Člen Hydry (videli sme aj ich logo) sčasti stál aj za zrodom ich schopností. Odkaz na Hydru sme videli aj v reklame v 3. epizóde. Rozhodne nie sú náhodné a mal by si pri nich dávať pozor. 

Čo znamenala farebná helikoptéra?

Boli tu ale oveľa zaujímavejšie a dôležitejšie scény. Čo tá mini farebná helikoptéra, ktorá spadla do kríkov? Má logo SWORD a ako prvý predmet v seriáli je farebný.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 93899 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo je organizácia SWORD a akú má spojitosť so Spider-Manom
  • Ktorá postava sa už objavila v Captain Marvel
  • Čo znamenajú scény z farebnou helikoptérou a tajomným mužom z kanalizácie
  • Kto sú v skutočnosti deti Wandy a Visiona, Billy a Tommy?
Domov
Zdieľať
Diskusia