Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2021, 19:38
Čas čítania 1:15
Tímea Krauszová

VIDEO: V Lidli zlacneli respirátory o jedno euro, ľudia sa nahrnuli do potravín a vykúpili ich v priebehu niekoľkých hodín

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Jedna pani kupovala vraj až tridsať balíkov, musela ich rozdeliť na tri nákupy, aby dodržala limit.

Obchodný reťazec Lidl už dlhšie predáva rúška aj respirátory, no 33-percentná zľava ľudí vylákala z bezpečia domova. Respirátory FFP2 podľa letákov od dnešného dňa (21. januára) ponúkali v akciovej cene za 1,99 €. Takže ak zvládaš rýchlu matematiku, dovtípil si sa správne: ľudia sa do obchodu nahrnuli, aby ušetrili jedno euro. Tlačenica a nekonečný rad sú vzhľadom na aktuálnu situáciu prinajmenšom rušivé, video z obchodu sa už rozšírilo po sociálnych sieťach a mnohí ľudia takéto správanie ostro kritizujú.

V snahe chrániť sa pred koronavírusom sa vystavili riziku nákazy

„Karanténa, britská mutácia, zatvorené živobytia mnohých ľudí. Potom príde štvrtková akcia v Lidli a vy sa môžete so svojimi opatreniami strčiť... hej, tam presne,“ napísal na Facebook rozhorčený Tomáš Callo, ktorého video zazdieľalo už takmer tisíc ľudí.

Podľa jeho slov si ľudia kupovali respirátory hromadne, pri pokladni si dokonca všimol pani, ktorá ich chcela kúpiť až tridsať. Musela si ich rozdeliť na tri nákupy vzhľadom na obmedzený počet kusov na jeden nákup. Podľa Tomáša Calla ide o prejav arogancie a papalášizmu, obchádzanie pravidiel je podľa jeho slov Slovákom vlastné.

Odporúčané
Netflix má viac ako 200 miliónov predplatiteľov a najsledovanejšie seriály na svete. Stále sú však v mínuse stovky miliónov Netflix má viac ako 200 miliónov predplatiteľov a najsledovanejšie seriály na svete. Stále sú však v mínuse stovky miliónov 21. januára 2021, 16:44

Bláznivú hystériu zrejme okrem akcie podporili aj slová ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, ktorý odporúča respirátory namiesto látkových rúšok. Tie sme si šili a kupovali hojne už počas prvej vlny na jar 2020. Iróniou osudu je, že takéto odporúčanie spôsobilo ošiaľ, pri ktorom ľudia zabudli na všetky ostatné odporúčania: vyhýbať sa davom či dodržiavať rozostupy. Viacerí komentujúci sa na Facebooku zhodujú, že situáciu nezvládla ani konkrétna predajňa, pretože podľa krátkeho videa usudzujú, že pravidlo jedného zákazníka na 15 metrov štvorcových nedodržali.

„Akčné ponuky plánujeme niekoľko týždňov až mesiacov vopred v snahe čo najpresnejšie odhadnúť záujem zákazníkov. Enormne zvýšený dopyt po tomto tovare bol však pravdepodobne výsledkom viacerých okolností spred niekoľkých hodín či dní a vysoko prekonal naše očakávania,“ povedal pre Noizz hovorca Lidla Tomáš Bezák. Aj preto pristúpili k obmedzeniu počtu na 10 kusov na jeden nákup. Zdôraznil, že na dodržiavanie maximálneho počtu zákazníkov musia dohliadať SBS-kári.

Späť
Zdieľať
Diskusia