Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2021, 14:00
Čas čítania 1:10
Adam Novosad

Róm dostal pokutu 500 eur, lebo šiel pre drevo na kúrenie do vedľajšieho okresu. Kotlebu, Fica či Harabina ale nijak nepostihli

NEWS LOCKDOWN SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Lukáš Hudák nerozumel, prečo mu policajti udelili rovno 500-eurovú pokutu.

Porušenie momentálne platného zákazu vychádzania môže vyústiť do vysokej pokuty. Napriek tomu, že policajti môžu udeľovať pokuty až do výšky 1 650 eur, priemerná výška pokuty za porušovanie opatrení v lockdowne dosahuje len 67 eur.

Najmä preto nejde ľuďom do hlavy, prečo Róm Lukáš Hudák z Moldavy nad Bodvou dostal za prekročenie hranice okresu pokutu až 500 eur, upozorňuje denník SME. Mesto Moldava nad Bodvou leží v okrese Košice-okolie, ktoré združuje obce a mestečká práve okolo Košíc, zatiaľ čo samotné Košice sa nachádzajú v rovnomennom okrese Košice.

Odporúčané
Matovič vybuchol v reakcii na kritiku plošného testovania. Tancujete na hroboch ľudí, tak nám tie vakcíny sami vyrobte Matovič vybuchol v reakcii na kritiku plošného testovania. Tancujete na hroboch ľudí, tak nám tie vakcíny sami vyrobte 13. januára 2021, 12:00

Lukáš Hudák si podľa vlastných slov ani neuvedomil, že ide o rozdielne okresy, keď sa autom vydal do košického okresu, lebo pre svoju rodinu potreboval zabezpečiť drevo na kúrenie. Na hranici okresov ho však zastavili policajti, ktorí sa rozhodli muža potrestať.

Namiesto napomenutia či nižšej pokuty mu však uložili pokutu rovno 500 eur. Chvíľu sa vraj s policajtmi rozprával, prečo dostal až takú vysokú pokutu, na čo mu policajti mali odvetiť, že mu môžu dať pokutu rovno 1 600 eur a pošlú ju na ministerstvo vnútra. Vraj si má spraviť splátkový kalendár, ak peniaze nevie zohnať hneď.

Odporúčané
Na Slovensku zomiera na Covid-19 najviac ľudí na svete na 1 milión obyvateľov, varuje lekár Visolajský Na Slovensku zomiera na Covid-19 najviac ľudí na svete na 1 milión obyvateľov, varuje lekár Visolajský 13. januára 2021, 11:11

O prípade sa medzitým dozvedela verejná ochrankyňa práv Mária Pattakyová, ktorá Hudáka informovala, že sa na ňu môže oficiálne obrátiť. Aj ona si myslí, že cesta za hranice okresu mohla byť odôvodnená výnimkou, na základe ktorej môžu ľudia opustiť domov za účelom obstarania nevyhnutných životných potrieb. A to podľa kancelárie ombudsmanky cesta pre drevo bola.

Na sociálnych sieťach sa strhla diskusia o tom, že polícia dokáže Róma idúceho pre drevo na kúrenie pokutovať vysokou sumou, zatiaľ čo na politikov je zatiaľ prikrátka. Robert Fico, Štefan Harabin či Marian Kotleba so svojimi straníckymi kolegami žiadne pokuty nedostali, aj keď na bratislavských protestoch v uplynulých mesiacoch počas platného zákazu zhromažďovania pózovali bez rúšok v obkolesení stoviek ľudí. Štefan Harabin dokonca ľudí v dave burcoval, aby si rúška zložili.

Domov
Zdieľať
Diskusia