Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2021, 9:30
Čas čítania 5:49
Dominik Vetrák

10 najlepších hier pre dvoch a viacerých hráčov, ktoré si užiješ z pohodlia gauča

TECH TIP NA HRY
Uložiť Uložené

Tieto hry si zamiluje aj tvoja polovička, ktorá inak ovládač v rukách neobľubuje.

Pred 2 rokmi sme ti odporúčali 10 najlepších hier pre dvoch a viacerých hráčov. Odvtedy uplynula už slušná doba, počas ktorej sme mali možnosť vyskúšať ďalšie podobné hry. Dnes sa tak pozrieme na ďalšiu desiatku co-op titulov. Inak sa im hovorí aj gaučové hry či co-op couch games, pretože sa hrajú lokálne. Inými slovami, nepotrebuješ online multiplayer.

Sadneš si na gauč a s jedným ďalším či viacerými hráčmi si užívate to isté na jednej obrazovke. Každý, kto kedy hral co-op s partnerom vie, aká to vie byť zábava. V súčasnosti opäť trávime dlhé chvíle doma. Ak máš už teda po krk Netflixu a chceš s partnerom či niekým iným využiť čas inak, tieto hry ťa zabavia na množstvo hodín. 

Odporúčané
10 najlepších hier roka 2020 10 najlepších hier roka 2020 3. januára 2021, 9:33

1. Knowledge is Power – PS4

Začneme zhurta. Knowledge is Power je súčasťou dnes už mŕtveho projektu Playlink. V ňom sa PlayStation pokúšalo vytvárať zábavné multiplayerové hry, ktoré by sa dali ovládať cez mobil. Pri jednej PS4 sa teda mohlo zabaviť veľa hráčov, čo bolo ideálne pre rodinné zábavy či párty. Jednoznačne najpodarenejším projektom celého Playlinku bol kvíz Knowledge is Power.

V ňom môže naraz súťažiť až 6 hráčov. Na telke sa objavia otázky, no a na mobile budeš vyberať správnu odpoveď. Vyhrať však nemusíš ani vtedy, ak správnu odpoveď poznáš ako jediný z partie. Protihráči ti totiž môžu „podarovať“ hendikep. Uštedria ti sliz (musíš ho z displeja rýchlo zotrieť prstom), ľad (musíš ho prebiť klepaním po displeji), bomby (musíš sa im pri výbere odpovede vyhnúť) či chýbajúce písmená v odpovediach. 

Okrem klasických odpovedí na kvízové otázky ťa čakajú aj zaujímavé oživenia v podobe spájania či finálneho výstupu na pyramídu. Tém je neuveriteľne veľa, keďže po nejakých 30 kolách sme postrehli len 1 či 2 opakujúce sa otázky. Knowledge is Power je veľká párty zábava, pri ktorej si navyše rozšíriš obzory v rôznych témach. 

PS: Hra má aj český dabing

2. Ultimate Chicken Horse – PC, PS4, Nintendo Switch, Xbox One

Na rozdiel od Knowledge is Power si Ultimate Chicken Horse môžeš užiť aj s deťmi. Či už je reč o súrodencoch alebo tvojich deťoch, dáš im do rúk ovládač a spoločne si budete robiť napriek. V Ultimate Chicken Horse totiž máš za cieľ dostať sa ako prvý z bodu A do bodu B. Lenže medzi tým je obrovská priepasť, ktorú musíš vyplniť rôznymi náhodnými predmetmi.

Odporúčané
10 super hier, ktoré prejdeš do 5 hodín a stoja len niekoľko eur 10 super hier, ktoré prejdeš do 5 hodín a stoja len niekoľko eur 29. apríla 2023, 12:30

Niektoré ti pomôžu dostať sa cez priepasť, iné ťa zase zabijú a musíš začať odznova. Užiješ si tak množstvo zábavy a škodoradosti (a všetci vieme, že to je najväčšia radosť), keď budeš protihráčom vytvárať prekážky, cez ktoré sa nevedia dostať. Ideálne pre všetky vekové kategórie, zábava narastá exponenciálne s počtom hráčov. 


3. Helldivers – PC, PS3, PS4, PS Vita

Sci-fi strieľačka s prvkami stratégie z pohľadu zhora. Tak by sa v jednoducho dalo opísať Helldivers. Dej sa odohráva v dystopickej budúcnosti, keď sú Helldivers poslednou líniou obrany pred 3 nepriateľskými a často mimozemskými frakciami nepriateľov. Každý level sa začína tým, že si vyberieš miesto na mape, kde pristaneš.

Následne musíš splniť niekoľko úloh na mape, nájsť lepšie zbrane, gadgety, robotov a niekedy aj ubrániť niektoré stanoviská. V priebehu hry tak môžeš brániť, útočiť, robiť prieskumy, odhaľovať viac z príbehu a spoločne s parťákom zabíjať hordy nepriateľov. 


4. Lovers in a Dangerous Spacetime – PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Chaotická zábava pre 2 až 4 hráčov v sci-fi prostredí. Poriadne sa vynervuješ, poriadne sa zasmeješ, no a spoločne s partnerom/kamarátmi sa popri nadávkach aj slušne zabavíte. Hráči v hre ovládajú vesmírnu loď, ktorá má viacero operatívnych stredísk.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 93464 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorá nová hra pre PS5 je ideálna pre dvojice? 
  • Spoznáš vynikajúcu akčnú, chaotické indie hru v štýle Resogun či Nex Machina 
  • Aké dve logické hry si zamiluješ s partnerom či kamarátom. Pri niektorých sa nasmeješ aj slušne pohádaš
  • Ktoré hry sú úplne ideálna na párty s alkoholom, ale aj bez neho, pričom sa poriadne nasmejete
  • Ktorá hra pre dvoch vychádzajúca už v marci je na našom zozname 10 najočakávanejších hier tohto roka
  • Hľadáš Dark Souls v 2D, s krásnou animáciou a pre dvoch? Vieme, čo by si si mal zahrať
Späť
Zdieľať
Diskusia