Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2021, 20:22
Čas čítania 2:31
Dominik Vetrák

Recenzia: Pieces of a Woman

FILMY A SERIÁLY FILMY 2021 NAJLEPŠIE FILMY NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX FILMY 2021 NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXE PIECES OF A WOMAN
Uložiť Uložené

Mal by si vidieť Pieces of a Woman od Netflixu?

Maďarský režisér Kornel Mundruczo môže byť na seba hrdý. Natočil skvelý film, ktorý ocenili aj na filmovom festivale v Benátkach. Okrem iného si odtiaľ odniesla Vanessa Kirby cenu za najlepší ženský herecký výkon. V snímke Pieces of a Woman (Kúsky ženy) stvárňuje mladú, budúcu matku Marthu, ktorá sa spoločne so svojím mužom Seanom pripravuje na domáci pôrod. 

Po niekoľkých krátkych scénach sa dostávame do ich domu, kde sa Marthe zvyšuje frekvencia kontrakcií. Namiesto duly, ktorá mala viesť jej pôrod, ale príde jej náhradníčka, čo nepomôže psychickej pohode ani jedného z rodičov.

Po relatívne rýchlom pôrode si všetci vydýchnu. Uplakané dieťatko kričí a ťahá sa k mame. Avšak, o niekoľko sekúnd neskôr už nedýcha a divák je šokovaný z udalostí posledných niekoľkých minút. 

Odporúčané
Tip na seriál: Komédia Ramy ťa rozosmeje svojím prístupom k moslimskému životu Tip na seriál: Komédia Ramy ťa rozosmeje svojím prístupom k moslimskému životu 6. januára 2021, 14:12

Z celkovej vyše 2-hodinovej dĺžky filmu sme totiž na začiatku sledovali takmer 25-minút dlhú neprerušovanú scénu, ktorá zachytáva momenty pred a počas pôrodu. Martha, dula Eva a Sean sa premiestňujú po 3 izbách a pripravujú sa na pôrod. Autentické zobrazenie týchto scén vytvára veľmi nepríjemnú, súcitnú, bolestivú a napínavú atmosféru. 

Ako diváci sme sa neustále obávali o matku a dúfali v najlepšie, hoci sme vedeli, čo sa nakoniec nevyhnutne stane. Neprerušovaná sekvencia je impozantná z viacerých aspektov. Samozrejme, najviac chvály si zaslúžia herci na čele s Vanessou Kirby, ktorá je jedným slovom strhujúca. Hrať takto emocionálne a fyzicky náročné scény bez prestávky po tak dlhú dobu muselo byť šialene vyčerpávajúce. 

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Späť
Zdieľať
Diskusia