Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2021, 14:12
Čas čítania 1:16
Dominik Vetrák

Tip na seriál: Komédia Ramy ťa rozosmeje svojím prístupom k moslimskému životu

FILMY A SERIÁLY RAMY
Uložiť Uložené

Ramy miestami pripomína BoJacka Horsemana. Ubližuje ľuďom navôkol a myslí len na seba.

Ramy je komediálno-dramatický seriál o moslimoch žijúcich v USA. Show vznikla v hlave moslimského komika Ramyho Youssefa, ktorý pre Ramyho píše scenáre, režíruje, produkuje a zároveň stvárňuje hlavnú rolu Ramyho Hassana. Ten je dieťaťom moslimských imigrantov z Egypta. Seriál zachytáva jeho spirituálnu cestu za šťastím.

Ramy sa snaží byť poctivým moslimom. V niektorých prípadoch si však robí výnimky. Nie je mu tak cudzí sex pred svadbou ani iné moslimské hriechy. Ramy je častokrát stratený vo vlastných myšlienkach a netuší, akým smerom má vykročiť. Jeho rodina aj priatelia sú dobrosrdeční, ale nedá sa povedať, že by mu do života dávali len dobré rady. 

Odporúčané
10 najlepších filmov roka 2020 10 najlepších filmov roka 2020 1. januára 2021, 9:30

Ramy nakoniec vyhľadá pomoc sheikha (niečo ako učiteľ, mentor čí líder) Malika (Mahershala Ali), ktorý sa mu snaží pomôcť dostať sa na správnu cestu moslimského života. Ramy je však sebadeštruktívny. Väčšinou myslí iba na seba a rozhoduje sa pre isté činy aj napriek tomu, že je jasné, ako veľmi tým ublíži svojim blízkym. 

Späť
Zdieľať
Diskusia