Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2021, 8:30
Čas čítania 3:30
Katarína Danková

Prelomový rok 2020. Modelkou roka sa stala plus-size kráska Paloma Elsesser. Ako sa dostala na výslnie?

Prelomový rok 2020. Modelkou roka sa stala plus-size kráska Paloma Elsesser. Ako sa dostala na výslnie?
Zdroj: unsplash.com/Flaunter
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Ocenenie Model of the Year Awards katapultoval na vrchol niektoré známe, ale i menej známe mená vo svete modelingu. Najväčším pokrokom je prijatie plus-size modeliek nielen modelingovým priemyslom, ale i svetom samotným.

Už po 20-krát udeľuje zahraničná platforma models.com ocenenie Model/ka roka za zásluhy v módnom priemysle. V zastúpení 250 voličov reprezentujúcich široký rozsah tých najväčších profesionálov vo svojej branži, od vlasových a make-up artistov, stylistov až po dizajnérov, fotografov či budúce módne talenty.

Odporúčané
Slovenská plus-size modelka: Hoci mám krivky, tvrdo cvičím a zdravo jem (Rozhovor) Slovenská plus-size modelka: Hoci mám krivky, tvrdo cvičím a zdravo jem (Rozhovor) 25. októbra 2020, 12:33

Rok 2020 však patril zmenám a aj pokrokom. Svet modelingu sa otvoril ženám s plnšími krivkami. Aj preto toto prestížne ocenenie získala  Paloma Elsesser, ktorá očarila porotu a celý svet plus size modelingu. Za pätami pritom nechala Bellu Hadid, Kendall Jenner, Irinu Shayk, Abby Champion a ďalšie.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa paloma elsesser (@palomija)

Kto je Paloma Elsesser?

26 ročnú modelku objavila na Instagrame pred viac ako 5 rokmi make-up umelkyňa Pat McGrath a odvtedy mení svet modelingu na nepoznanie. Jej exotický zjav je výsledkom kombinácie africko-latinskoamericko-európskej kultúry a vďaka svojim krivkám reprezentuje zástupy obyčajných žien.

Drina v módnom priemysle sa Palome vyplatila a aj vďaka nej sa posilnila nová kategória krásy v modelingu: plus size models. S menami ako Denise Bidot, Alessandra Garcia, Christina Mendez, Lorna Litz, Rosie Mercado či Ashley Graham dáva aj obdarenejším ženám po celom svete nádej splniť si svoje sny v doterajšom svete plnom dokonalých tiel.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa paloma elsesser (@palomija)

Po make-up modelingu sa Palome začali hrnúť spolupráce. Rihannina Fenty Beauty a následne prehliadka Savage x Fenty v spodnej bielizni, fotenie odvážnej kampane pre Glossier či kampaň značky 7 For All Mankind, ktorá si plus size modelku prizvala z dôvodu rozšírenia konfekčných veľkostí.

Odporúčané
TOP 15 tričiek s krátkymi rukávmi na leto 2024. Trendy je minimalizmus aj výrazné grafiky TOP 15 tričiek s krátkymi rukávmi na leto 2024. Trendy je minimalizmus aj výrazné grafiky 19. apríla 2024, 11:00

Jej najnovší úspech zdobí januárovú titulku amerického vydania Vogue, na ktorý je hrdá a ktorým sa so slzami v očiach pochválila aj svojej rodine. Cover story obálky je výstižný: „Ako Paloma Elsesser mení módny svet k lepšiemu“.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa paloma elsesser (@palomija)

Ako Paloma Elsesser mení módny svet k lepšiemu 

Už od malička mala Paloma najväčšiu podporu doma. Jej spirituálne založení rodičia ju vo všetkom podporovali a učili ju mať sa rada takou, akou je a rešpektovať akúkoľvek inú vizuálnu inakosť. Najväčší problém však mala sama so sebou, vo svojej hlave. Nevedela sa prijať a aj keď vždy mala okolo seba dobrých priateľov, cítila sa osamelo.

Domov
Zdieľať
Diskusia