Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2021, 12:27
Čas čítania 0:50
Richard Balog

Vyše 200 metrov štvorcových, kvalitné materiály a minimalizmus. Predstavujeme bývanie snov na brehu Vltavy

Vyše 200 metrov štvorcových, kvalitné materiály a minimalizmus. Predstavujeme bývanie snov na brehu Vltavy
Zdroj: Studio Perspektiv
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Okrem nadštandardnej výmery si majitelia môžu užívať taktiež terasy, ktoré lemujú byt po jeho obvode.

Časy, kedy v architektúre na Slovensku, respektíve v Českej republike vládli nevkus a podnikateľské baroko 90. rokov, sú už, našťastie, len minulosťou. Dnes máme na území našich krajín desiatky ateliérov, ktoré svojou prácou častokrát zatieňujú aj slávnejších kolegov zo západnej Európy a Perspektiv je toho jasným dôkazom. 

Pražské štúdio ukrýva vo svojom portfóliu viacero komunitných a kancelárskych projektov, ktoré stoja za pozornosť, pričom len pred pár mesiacmi začali architekti s návrhmi obydlí. Výsledkom je napríklad rekonštrukcia horskej chaty na úpätí Álp či vizualizácie nadčasového bytu v novom rezidenčnom komplexe, na ktorý sa bližšie pozrieme v nasledujúcich riadkoch. 

Odporúčané
Rekonštrukcia premenila nevýrazný dom z 80. rokov neďaleko Bratislavy na moderné bývanie snov  Rekonštrukcia premenila nevýrazný dom z 80. rokov neďaleko Bratislavy na moderné bývanie snov 30. decembra 2020, 13:35

Lukratívne bývanie sa nachádza na brehu Vltavy v mestskej časti Karlín a svojim majiteľom ponúka nielen 206 metrov štvorcových podlažnej plochy, ale tiež  terasy s výhľadom na viacero krás Prahy

Autorský tím v zložení Ján Antal, Martin Pavlíček a Barbora S. Babocká mal pri navrhovaní voľné ruky a holobyt premenil na moderné, avšak veľmi útulné hniezdočko, do ktorého by sme sa sami najradšej ihneď presťahovali. Jednoduché vkusné zariadenie a minimalizmus nechávajú vyniknúť na prvý pohľad skryté detaily, kvalitné spracovanie či použité materiály a všetko spolu hrá na jednotku s hviezdičkou. 

Nádych luxusu a elegancie dodávajú bytu odlesky kovu a skla, ale aj využitie oblých tvarov. Lepší pohľad si už avšak urobíš na základe galérie nižšie. 

Späť
Zdieľať
Diskusia