Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. januára 2021, 15:12
Čas čítania 1:50
Marián Mauik Biel

Skladací iPhone s flexibilným displejom začína byť reálnejší

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Pribúda uniknutých informácií o tom, že Apple skutočne predstaví ohybný iPhone. Ešte si ale počkáme.

Ohybné displeje mali priniesť revolúciu v používaní smartfónov. Je to však pomerne čerstvá technológia, ktorú sa odvážilo nasadiť do finálnych produktov len veľmi málo značiek. Zdá sa, že vo flexibilné displeje má dôveru aj Apple a tiež sa pripravuje na predstavenie svojho prvého ohybného iPhonu.

Odporúčané
Elektromobil od Apple má prísť už o tri roky Elektromobil od Apple má prísť už o tri roky 22. decembra 2020, 20:23

O flexibilnom iPhone sa šepká už roky. Rôzne patenty spojené s ohybnými mobilmi Apple registroval už v roku 2016. Ešte viac sa o tom začalo hovoriť od predstavenia prvých takýchto smartfónov ako boli Samsung Galaxy Fold a Huawei Mate X pred dvoma rokmi.

Ako je pri Apple zariadeniach bežným zvykom, neprichádzajú s novou technológiou ako prví. Vlastne ani s dotykovým mobilom neprišiel Apple ako prvý. Výrobcovia si počkali, zdokonalili ho a vytvorili štandard na celé roky.

iPhone Flip koncept
iPhone Flip koncept Zdroj: concept-phones.com

Podľa posledných uniknutých správ to vyzerá tak, že podobný postup zvolil aj pri flexibilných displejoch.

Ešte pred pár mesiacmi sa začali šíriť informácie, že Apple chystá nevšednú konštrukciu pre svoje smartfóny. Ale nemá použiť ohybný displej, ale dve samostatné obrazovky. Teda skôr dva iPhony pripojené k sebe. Presne tak ako to Microsoft urobil pri jeho „mobilo-tablete“ Surface Duo.

Známy leaker Jon Proser, ktorý už dlhodobo prezrádza tajomstvá Applu vďaka zdrojom priamo z vnútra americkej firmy však vysvetlil, že to bol len jeden z konceptov. A pravdepodobne v ňom nebude Apple pokračovať. Naplno sa majú sústrediť na druhý plán, ktorým je klasické „véčko“, pracovne nazvané iPhone Flip.

Domov
Zdieľať
Diskusia