Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2020, 19:00
Čas čítania 1:22
Viktor Kniš

Za svoj vlastný koncert so Symfonickým orchestrom som zaplatil 50-tisíc eur, hovorí Rytmus. Sleduj dokument Obraz Doby VII

HUDBA RYTMUS
Uložiť Uložené

Rytmus je prvým slovenským raperom, ktorý mal možnosť vystupovať na pódiu, kde mu chrbát kryli desiatky skúsených filharmonistov. Teraz vydáva dokumentárny film, v ktorom mapuje pozadie vzniku.

Rytmus po oznámení nového albumu Kontrafaktu s názvom KF iako Rolls pokračuje v sérií prekvapení. Tentokrát vydáva pokračovanie svojej dokumentárnej série s názvom Obraz doby. Ide už o siedme pokračovanie formátu, ktorý vychádza vždy po zásadnom míľniku v tvorbe Rytmusa alebo Kontrafaktu. 

Doterajší vrchol 20-ročnej kariéry

Rytmusov minuloročný koncert so Symfonickým ochrestrom je doterajším vrcholom jeho kariéry, a to hneď z niekoľkých dôvodov. Už dávno to nie je len o tom, aby dostal na jedno miesto niekoľko tisíc ľudí. To sa mu podarilo už v Hant Aréne v Bratislave aj Fóre Karlín v Prahe. A nepotreboval na to ani zástupy hostí. 

V tomto prípade prechádzala koncertu s ochrestrom na futbalovom štadióne pre 8 000 ľudí 20-ročná kariéra, ktorou dokázal poslucháčov presvedčiť, že to za to bude stáť. A, samozrejme, aj dvojkoncert s filharmonistami z roku 2017.

Rytmus.
Rytmus. Zdroj: Matúš Zeťák

40 metrovú LED stenu si Rytmus nakoniec zaplatil sám

Veľkolepé vystúpenie z roku 2019 však bolo v mnohom iné. Okrem hudobného zážitku chcel Rytmus doručiť fanúšikom ešte viac pridanej hodnoty, ktorou bola v tomto prípade LED stena s rozlohou 400 metrov štvorcových.

Odporúčané
SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby 25. februára 2024, 12:30

Jedinečnému technologickému prvku vdýchol dušu tvorca a režisér vizuálneho doprovodu Roland Wranik. Techniku priviezli na štadión v desiatich kamiónoch. „Nebolo to v žiadnom prípade jednoduché ani technicky. Zaťaženie strechy bolo na 18 ton. Ledka mala 40x10 metrov, ten stage bol natoľko špecifický, že si ho Rytmus zaplatil sám,“ prezradil nám Roland ešte krátko po koncerte.

Informáciu nám potvrdil už v tom čase aj Rytmus, dodal však, že to v žiadnom prípade neľutuje. Práve naopak. V dokumentárnom filme prezrádza, že ho náklady vyšli na približne 50-tisíc eur.

Odporúčané
Rytmus: Jediné, čo funguje v každej dobe, je pokora. Nemíňať viac, ako si môžeš dovoliť a nežiť v niečom, čo nie si (Rozhovor) Rytmus: Jediné, čo funguje v každej dobe, je pokora. Nemíňať viac, ako si môžeš dovoliť a nežiť v niečom, čo nie si (Rozhovor) 27. decembra 2020, 14:37

Pracuje aj na ďalších projektoch

Rytmus má pre fanúšikov pripravených hneď niekoľko prekvapení a projektov, v budúcom roku sa môžeme tešiť aj na album Kontrafaktu. 

„Mám rozrobené dva veľké projekty, ktoré by som dal najradšej von, ale je mi lúto ich zahodiť. Každopádne vždy niečo prinesiem, čo obohatí mojich fans a zabaví spoločnosť. Ešte tento rok pre skalných fans odhalíme zaujímavé prekvapenie,“ povedal v našom nedávnom rozhovore, konkrétny však nebol, aby si vychutnal moment, keď sa fanúšikovia dozvedia, na čom pracuje. Minimálne však naznačil, že témou bude aj nostalgia. 

Späť
Zdieľať
Diskusia