Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Rado Rick designers
30. decembra 2020, 13:35
Čas čítania 1:05
Richard Balog

Rekonštrukcia premenila nevýrazný dom z 80. rokov neďaleko Bratislavy na moderné bývanie snov

Rekonštrukcia premenila nevýrazný dom z 80. rokov neďaleko Bratislavy na moderné bývanie snov
Zdroj: Rado Rick designers
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Majitelia pôvodne plánovali len menšie kozmetické úpravy v dennej časti domu, avšak nakoniec sa rozhodli ísť až na kostru.

Do konca roku 2020 nám zostáva už len niekoľko hodín a teší nás, že v jeho závere sa bližšie pozrieme na rekonštrukciu rodinného domu len pár kilometrov od Bratislavy, ktorá nemá obdobu. Tím okolo Radomíra Minjaríka nezostal svojej povesti nič dlžný a nevýrazný dom z 80. rokov premenil na moderné bývanie snov

Odporúčané
Rekonštrukcia takmer 50-ročnej chaty na úpätí Álp. Zachovala si horský charakter, ale nechýba jej punc moderného dizajnu Rekonštrukcia takmer 50-ročnej chaty na úpätí Álp. Zachovala si horský charakter, ale nechýba jej punc moderného dizajnu 26. decembra 2020, 18:20

Majitelia pôvodne plánovali len veľmi jemnú úpravu dennej časti, ktorá by im umožnila dom o niekoľko rokov neskôr dobre predať. Počas tvorby návrhov sa však uvoľnil malý domček prilepený o hlavnú stenu a nápad spojenia oboch bývaní prišiel úplne prirodzene. Bol to moment, kedy si ateliér Rado Rick designers s klientom uvedomili, že celá záležitosť začína byť omnoho vážnejšia, než si prvotne mysleli. Už nešlo len o kozmetické vylepšenia, ale o zásahy do kostry stavby. 

Hlavným zdrojom inšpirácie sa stali nemenné priestorové limity nehnuteľnosti, ktoré v sebe ukrývali najcennejšie rodinné spomienky a bolo potrebné ich prispôsobiť súčasným potrebám modernej rodiny.  

Pôvodne malá vstupná predsieň sa otvorila do vzdušnej prístavby zo skla a ocele, ktorej strešná línia prechádza nad novovzniknutou terasou do multifunkčnej pergoly. Strecha spomínaného malého domčeku sa dvihla, čím vznikol priestor pre novú master suite. Priamo pod ňou rodina získala veľkú obývaciu miestnosť a jedáleň s výhľadom do záhrady. 

Naprieč celým domom boli použité futuristické materiály a tvary typické pre prácu Rado Rick designers, ktoré spoločne vytvárajú nezameniteľné detaily. Ako príklad uvedieme zrkadlom opláštený monolitický blok šatníkových skríň na samom konci vstupnej haly. 

Celá rekonštrukcia prebiehala na etapy a trvala 6 rokov, počas ktorých väčšinu času rodina bývala v dome. Majitelia však skonštatovali, že renovácia tohto formátu bola jedným z najlepších rozhodnutí, ktoré kedy spravili a pri pohľade na video a fotografie nemôžeme nesúhlasiť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia