Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2020, 15:18
Čas čítania 0:53
Richard Balog

Klub, hotel alebo byt? Českí architekti navrhli bývanie pre milovníka techna, ktoré je trochu tajomné, ale aj bláznivé

Klub, hotel alebo byt? Českí architekti navrhli bývanie pre milovníka techna, ktoré je trochu tajomné, ale aj bláznivé
Zdroj: BoysPlayNice
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Interiér dokonale odráža osobnosť majiteľa, ktorý je odvážny, extravagantný a nebojí sa neobvyklých kombinácií či dlhých večierkov.

Český ateliér Perspektiv je známy najmä vďaka oceňovaným projektom kancelárskych priestorov, avšak Techno Lover Apartment odštartoval novú etapu ich práce. Skúsený tandem architektov v zložení Ján Antal a Martin Stára sa pustil do rezidenčných objektov. 

Prvým z nich je interiér pre milovníka techna, ktorý ukazuje, že aj tie najnáročnejšie priania klienta splnia presne podľa očakávaní. 

Odporúčané
Kruh ako hlavný architektonický prvok celého interiéru v zrekonštruovanom byte na najstaršom bratislavskom sídlisku Kruh ako hlavný architektonický prvok celého interiéru v zrekonštruovanom byte na najstaršom bratislavskom sídlisku 13. decembra 2020, 20:55

Byt sa nachádza v Prahe a má 118 metrov štvorcových, ktoré pri rekonštrukcii prešli kompletnou zmenou dispozície. Stien je v tomto modernom bývaní len minimum a tam kde by si hľadal domácu pracovňu, nájdeš DJ-ský pult. 

Presne takto si to majiteľ, ktorý vedie medzinárodnú spoločnosť, prial. Vďaka práci veľa cestuje, má rád atmosféru štýlových hotelov a aj doma chcel mať pocit, ako keby bol na dovolenke. 

Priestory na seba priamo nadväzujú a miestnosti sú rozdelené len posuvnými dverami, ktoré sa v prípade potreby zasúvajú do vstavaných skríň. Funkcie podlažnej plochy tak nedefinujú priečky, ale materiály.  Spojujúcim prvkom vo všetkých častiach bytu sú industriálne doplnky a detaily v podobe tmavých panelov, kovu v rozličných podobách či drôtoskla. Do priestoru museli architekti zakomponovať ešte exotické drevo s výraznou kresbou, ktoré si klient prial. V konečnom výsledku ide o dominantný akcent. 

Extravaganciu podtrhujú nielen dizajnérske svietidlá  od českej sklárskej značky BOMMA, ale najmä neónový nápis „I Love Techno“, ktorý odkazuje na majiteľovu veľkú vášeň k elektronickej hudbe. Teraz si už ale vychutnaj detailnú galériu snímkov od BoysPlayNice.  

Späť
Zdieľať
Diskusia