Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2020, 20:55
Čas čítania 0:55
Richard Balog

Kruh ako hlavný architektonický prvok celého interiéru v zrekonštruovanom byte na najstaršom bratislavskom sídlisku

Kruh ako hlavný architektonický prvok celého interiéru v zrekonštruovanom byte na najstaršom bratislavskom sídlisku
Zdroj: Nora a Jakub Čaprnkovci
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Bývanie v industriálnom štýle, za ktoré získal architekt Alan Prekop ocenenie v rámci INSAID AWARDS 2020.

V posledných rokoch sme videli množstvo zaujímavých nehnuteľností z Bratislavy, avšak žiadna z nich nebola pri rekonštrukcii očistená o jednu z izieb. Architekt Alan Prekop sa pustil do experimentu, ktorý vyšiel nad očakávania a výsledkom je priestranný 2-izbový byt s názvom I O určený pre mladú rodinu s prepojenou dennou a nočnou časťou.

Odporúčané
Modernému bývaniu mladej rodiny v Trnave dominuje škandinávsky štýl a výrazné farebné akcenty  Modernému bývaniu mladej rodiny v Trnave dominuje škandinávsky štýl a výrazné farebné akcenty 4. decembra 2020, 15:35

Bývanie sa nachádza na najstaršom bratislavskom sídlisku, ktoré vznikalo ešte v 50. rokoch minulého storočia a dodnes si zachovalo svoju pôvodnú tvár bez väčších zásahov. Vďaka vysokému umiestneniu bytu na 5. zo 6. podlaží domu je výhodou orientácia na východ a západ, ktorú architekt využil ako hlavný koncept tvorby interiéru. 

Späť
Zdieľať
Diskusia