Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2020, 10:58
Čas čítania 2:27
Dominik Vetrák

Daniel je prepitý a predrogovaný zabijak, ktorý sa v poľskej dedinke vydáva za farára. Dokáže zmeniť nenávisť v ľuďoch?

FILMY A SERIÁLY CORPUS CHRISTI FILMY 2020
Uložiť Uložené

Poľský film Corpus Christi ťa prilepí k sedačke.

Corpus Christi (Božie telo) je poľský film z roku 2019, ktorý sa do našich kín dostáva až teraz na jeseň. Začiatkom roka dokonca súťažil s Parazitom na Oscaroch v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. 

Dvadsaťročný Daniel prejde v nápravnom zariadení pre mladistvých duchovnou premenou. Chcel by sa stať kňazom, ale s jeho trestným registrom na to nemôže ani pomyslieť. Keď ho prepustia a má začať pracovať v stolárstve v malom meste, prezlečie sa po príchode do farárskeho rúcha a vďaka náhode sa začne starať o miestnu farnosť.

Odporúčané
Emotívna vojnová hra Valiant Hearts rozplače aj drsného chlapa. V Journey a Abzu zase spoznáš nádherné púštne a podmorské svety Emotívna vojnová hra Valiant Hearts rozplače aj drsného chlapa. V Journey a Abzu zase spoznáš nádherné púštne a podmorské svety 5. decembra 2020, 17:54

Príchod mladého charizmatického pastiera rozčerí stojaté vody a miestna komunita, kruto zasiahnutá tragédiou, ktorá sa tu stala, môže s jeho pomocou začať pomaly liečiť svoje rany. Uspeje Daniel vo svojom poslaní? A za akú cenu?

Corpus Christi je nesmierne výživným filmom s množstvom tém. Režisér Jan Komasa spoločne so scenáristom Mateuszom Pacewiczom tu tvrdo kritizujú zastaralú cirkev, snažia sa ukázať, ako by mohla osloviť nové generácie, no venujú sa najmä veriacim ako takým. Tí sa totiž v obci, kde Daniel robí farára, len schovávajú za svoje nábožné tváre, pričom sa od Boha odkláňajú vždy, keď im to vyhovuje.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Späť
Zdieľať
Diskusia