Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2020, 16:30
Čas čítania 1:14
Martin Mičuda

Audi pokračuje v ofenzíve elektrifikácie a uvádza plug-in hybridné modely Q3 a Q3 Sportback.

Audi pokračuje v ofenzíve elektrifikácie a uvádza plug-in hybridné modely Q3 a Q3 Sportback.
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.audi-mediacenter.com/en/audi-q3-57" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">audi-mediacenter.com</a>
TECH AUDI
Uložiť Uložené

Rodina plug-in hybridných vozidiel sa ďalej znamenito rozrastá.

Plug-in hybridný variant od Audi sa pomaly, ale isto dostáva do prakticky každého modelového radu. Po nedávno elektrifikovaných modeloch A3, A6, A7, A8 či Q5, Q7 a Q8 nám nemecký výrobca predstavuje ďalšie počiny s písmenom "e".

Konkrétne ide o SUV-čka Q3 a Q3 Sportback, ktoré od tohto momentu vstupujú na trh v novej plug-in hybridnej verzii 45 TFSIe.

Odporúčané
Čím si ťa nová A3-ka najviac získa? Zisťovali sme v teste 4. generácie prémiového kompaktu od Audi Čím si ťa nová A3-ka najviac získa? Zisťovali sme v teste 4. generácie prémiového kompaktu od Audi 29. septembra 2020, 13:05

Ani tentokrát nie sme svedkami žiadnych dizajnových odlišností od konvenčných motorizácii. Na pohľad sa tak nič nemení, plug-in hybridné Q3-ky majú ale o nepatrných 10 milimetrov vyššiu výšku (skrz ochranu batérie). Za označením 45 TFSIe sa schováva turbodúchadlom prepĺňaný benzínový štvorvalec 1.4 TFSI (110 kW / 150 koní) a elektromotor s výkonom 85 kW / 115 koní.

Audi pokračuje v ofenzíve elektrifikácie a uvádza plug-in hybridné modely Q3 a Q3 Sportback.
Zdroj: www.audi-mediacenter.com

Elektromotor je integrovaný v skrini 6-stupňovej dvojspojkovej prevodovky S tronic, pričom celkový systémový výkon je na úrovni  180 kW / 245 koní a 400 Nm. 

Späť
Zdieľať
Diskusia