Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2020, 22:24
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Milan Lučanský ide do väzby. Nominant Smeru mal zobrať úplatok 510 000 eur

NEWS
Uložiť Uložené

Špecializovaný trestný súd chce bývalého policajného prezidenta stíhať väzobne. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné.

Špecializovaný trestný súd rozhodol o väzbe pre Milana Lučanského, ktorý je obvinený v rámci akcie Judáš. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, odvolacím súdom pre ŠTS je Najvyšší súd. Až do jeho rozhodnutia bude Lučanský stíhaný väzobne.  

Bývalý policajný prezident údajne vo funkcii, do ktorej ho nominoval Smer, bral úplatky až vo výške 510-tisíc eur. 

Proti Milanovi Lučanskému vypovedá policajný funkcionár Norbert Paksi. Tvrdí, že keď sa Milan Lučanský stal po vražde Kuciaka a Kušnírovej šéfom polície ako nominant ministerky vnútra Denisy Sakovej, siahol po starých kontaktoch, od ktorých si pýtal za pomoc úplatky. „Všetci v okolí robia kšefty a odo mňa potom chcú, aby som každého ťahal zo sračiek, a nič z toho nemám,“ povedal podľa Paksiho Lučanský.

Odporúčané
Nominant Smeru Milan Lučanský mal zobrať viac ako 500 000 eur na úplatkoch v čase, keď bol policajným prezidentom Nominant Smeru Milan Lučanský mal zobrať viac ako 500 000 eur na úplatkoch v čase, keď bol policajným prezidentom 3. decembra 2020, 17:07

Milan Lučanský má byť obvinený aj z toho, že od augusta 2018 až do konca roka 2019 prijal opakovane 30-tisíc eur každý mesiac. Tieto peniaze mali byť súčasťou väčšieho balíka, ktorý si podľa Paksiho delili aj ďalší obvinení v rámci akcie Judáš. 

Milan Lučanský
Zdroj: TASR - Martin Baumann

Polícia obvinila v rámci akcie Judáš osem osôb. Ide o ľudí, ktorí pôsobili a niektorí stále pôsobia vo vysokých funkciách Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby a Kriminálneho úradu finančnej správy. Včera sudkyňa ŠTS rozhodla o vzatí do väzby Petra Čecha a Jozefa Reháka. 


Trestnej činnosti sa mali dopúšťať dlhodobo, a to minimálne v ôsmich skutkoch. Obvinenia sa týkajú prijímania úplatku, podplácania, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tiež ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia