Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2020, 10:44
Čas čítania 1:01
Jakub Paulík

Jarné prázdniny možno nebudú. Minister školstva Gröhling hovorí, že žiaci veľa zameškali a musia dobiehať vedomosti

NEWS BRANISLAV GRÖHLING KORONAVÍRUS SLOVENSKO ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Minister školstva ráta s viacerými variantmi.

Minister školstva Branislav Gröhling včera vyhlásil, že jeho „trpezlivosť pri otváraní škôl je na konci“. Minister zdravotníctva Marek Krajčí nechce púšťať žiakov do škôl bez masívneho testovania, Gröhling však tvrdí, že pretestovať všetkých žiakov, ich rodičov a učiteľov nie je možné. Minister školstva preto plánuje prísť s novým návrhom a dúfa, že by sa stredoškoláci a žiaci druhého stupňa dostali do škôl 8. januára 2021.

Gröhling pre Denník N povedal, že napriek súčasnej situácii by nebolo možné zabezpečiť, aby žiaci opakovali ročník. „Vnímam takéto otázky v spoločnosti, ale opakovať ročníky nie je realizovateľné personálne ani kapacitne. Budeme sa snažiť vysporiadať so všetkými problémami, aby sme v januári išli do škôl a následne, aby sme sa pozreli, aké sú vedomosti žiakov a ako ich dobehnúť a vyriešiť tento problém v nasledujúcich piatich či šiestich mesiacoch,“ tvrdí.

Odporúčané
Hovorca biskupov Kramara: Ak odborníci odporučia vakcínu proti Covidu-19, cirkev ju podporí (Rozhovor) Hovorca biskupov Kramara: Ak odborníci odporučia vakcínu proti Covidu-19, cirkev ju podporí (Rozhovor) 30. novembra 2020, 9:30
Späť
Zdieľať
Diskusia