Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2020, 19:19
Čas čítania 0:26
Lukáš Čelka

Niekto spáchal atentát na iránskeho jadrového vedca: Tamojší minister zahraničia jeho smrť označil za akt terorizmu

NEWS IRÁN
Uložiť Uložené

Útočníci použili bombu aj strelné zbrane.

Iránske ministerstvo obrany potvrdilo, že v dnes pri Teheráne po atentáte zahynul Mohsen Fakhrizadeh, najvyššie postavený človek tamojšieho jadrového programu.

Vedec po útoku zomrel v nemocnici v Absarde v okrese Damavand. O incidente informoval aj portál BBC.

Odporúčané
Dánsky minister si rozhneval Moslimov. Odkázal im, že by mali „zvážiť právo na predmanželský sex“ Dánsky minister si rozhneval Moslimov. Odkázal im, že by mali „zvážiť právo na predmanželský sex“ 27. novembra 2020, 10:56

Iránsky minister zahraničných vecí Javad Zaríf označil túto vraždu za „akt štátneho terorizmu“. Podľa doterajších vyhlásení však neobvinil žiadnu konkrétnu krajinu. Portál BBC pripomína, že medzi rokmi 2010 a 2012 v Iráne zavraždili štyroch jadrových vedcov, z čoho teheránsky režim otvorene obvinil Izrael.

Západné spravodajské agentúry sa domnievajú, že práve Fakhrizadeh stál za iránskym jadrovým programom. „Ak by sa Irán niekedy rozhodol zbrojiť, Fakhrizadeh by bol známy ako „otec Iránskej bomby“,“ povedal v roku 2014 pre agentúru Reuters jeden západný diplomat.

Späť
Zdieľať
Diskusia