Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2020, 9:49
Čas čítania 3:40
Katarína Danková

Teplákové súpravy zažívajú veľký úspech. Dôraz sa kladie na kvalitu a udržateľnosť

Teplákové súpravy zažívajú veľký úspech. Dôraz sa kladie na kvalitu a udržateľnosť
Zdroj: unspash.com/AlexWare
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Svetové a domáce značky ťa presvedčia, že teplákové súpravy nepatria len do fitka. Dbá sa na kvalitu, funkčnosť a udržateľnosť.

V čase korony a home office-u sa aj trh s oblečením musí vysporiadať s novou výzvou. Zrušené sú večierky, oslavy, ale aj pracovné stretnutia. Ľudia sa v kamenných obchodoch zdržiavajú menej a preto nenakupujú tak bezhlavo, vo svojich šatníkoch sa snažia o praktickosť a využiteľnosť.

To, že sme viac doma si všimli veľké značky, aj návrhári. Prispôsobiť sa museli aj oni a šitie večerných šiat dočasne vystriedali športové komplety.

V tomto článku si prečítaš:
  • Kto má najprelomovejšie zloženie oblečenia všetkých čias
  • Aký veľký trend z minulého storočia je späť
  • Ktoré slovenské značky, návrhári či známe tváre využili príležitosť
  • Kto sa snaží šiť ekologicky a na Slovensku

Pangaia ako ekologická revolúcia v obliekaní

Bezpochyby, najudržateľnejší materiál všetkých čias vynašla táto zahraničná značka. V sortimente ponúka pohodlné a športové súpravy na každodenné nosenie vytvorené z recyklovaných vláken spolu s čisto prírodnými farbivami a antibakteriálnou mätou pre neustály pocit čistoty. „Mäta zabíja baktérie nachádzajúce sa v ľudskom pote, preto odev nemusíte neustále prať. Môžete ho nosiť aj 20-krát po sebe!, uviedla vedúca značky Maria Srivastava v rozhovore pre anglický Vogue.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa PANGAIA (@thepangaia)

Doménou Pangaii je ekológia a dokazujú to aj rôznymi programami na ochranou prírody ako napríklad sadenie stromov či ochrana včiel. Prelomovú módu dávajú do povedomia aj hollywoodske hviezdy Bella Hadid, Justin Bieber, Jaden Smith či Pharell Williams. Kríza v podobe koronavírusu predstavovala pre tento projekt ideálny čas, aby fast fashion značkám ukázala, na čo musia myslieť do budúcna.

Odporúčané
Týchto 10 módnych influencerov ti dokáže, že aj udržateľná móda je trendy Týchto 10 módnych influencerov ti dokáže, že aj udržateľná móda je trendy 7. októbra 2020, 10:39

Juicy Couture je späť

Teplákové súpravy, ktoré nosili skoro všetky americké celebrity na prelome tisícročia. Po Juicy oblečení v tom čase vznikol neskutočný dopyt. „Stála som na priechode pre chodcov v Beverly Hills a keď som sa pozrela okolo, každý jeden človek nosil Juicy súpravu.“, spomína pre Paper Magazín Gela Nash-Taylor, spoluzakladateľka značky. „Vyplašila som sa, bolo to všade a boli sme nadšení, že ľudia nosia naše oblečenie.“ dodala.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Juicy Couture (@juicycouture)

Obľube sa tešili najmä u Jennifer Lopez, Lindsay Lohan, Madonny či Britney Spears. Značka si prešla viacerými zmenami a spoluprácami a pri príležitosti 25. výročia od svojho založenia predstavila novú limitovanú kolekciu teplákov, mikín a tričiek s typickou trblietavou Juicy potlačou.

Svoje miesto si znovu nachádza medzi ľuďmi nielen zo sveta šoubiznisu. Ak máš teda takéto tepláky odložené hlboko v skrini, opäť nastal ich čas. Choď v nich do mesta či obchodu a možno sa budeš cítiť ako JLo.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Juicy Couture (@juicycouture)
 

Zamatová Kardashian súprava

Najväčšie milovníčky tohto trendu Kim Kardashian West a Paris Hilton oživili velúrové súpravy vďaka Kiminej značke SKIMS. Okrem klasického prevedenia tepláky/mikina, americké krásky vytvorili modernú kolekciu pozostávajúcu z aktuálnych trendy strihov roku 2020: zvoncové nohavice, bandážové a rolákové topy. Všetko v neutrálnych farbách do rozmerov až 4X.

Odporúčané
Je móda zo začiatku milénia späť? Kim Kardashian a Paris Hilton vytiahli zamatové súpravy ako v časoch najväčšej slávy  Je móda zo začiatku milénia späť? Kim Kardashian a Paris Hilton vytiahli zamatové súpravy ako v časoch najväčšej slávy 19. októbra 2020, 17:33

Pre americký časopis Vogue sa Kim vyjadrila, že „kolekcia je perfektná na to, aby vyzerala sexi a zároveň pohodlne. Sama mám v šatníku ikonické zamatové tepláky už takmer 20 rokov! Táto vynovená verzia teplákových súprav je všestranná, komfortná, ultra luxusná a zábavná.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Made in Slovakia

Aj slovenská módna scéna má v teplákovej revolúcii čo ponúknuť. Čoraz viac celebrít sa objavuje v športových mikinách a teplákoch. Outfit nositeľný nielen na doma či do posilňovne, ale pokojne aj do mesta na kávu si obľúbili mnohí. Niet pochýb o tom, že pandémia nás naučila ako si vyberať jednotlivé kúsky oblečenia praktickejšie a premyslenejšie.

Kvalita strieda kvantitu. V dobe, v ktorej sa všetko spomalilo sa dáva opäť viac priestoru striedmosti a premysleným variabilnejším odevom. Navyše slovenským značkám a dizajnérom nie je ľahostajné ani životné prostredie. Pripravili sme ti malú ochutnávku domácich dizajnérskych súprav, ktoré v aktuálnej situácii využiješ na maximum.

Ala Palla x Marcel Holubec merch

Súprava inšpirovaná japonským kimonom pre svoj minimalistický dizajn a vďaka 100 % bavlnenému zloženiu je ideálnym kúskom na každodenné nosenie. Dostupné sú v štyroch jemných zemitých farbách.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 91665 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorá mladá značka šije originálne mikiny a teplákové súpravy na Slovensku
  • Akú domácu módu ponúka jedna z najznámejších slovenských návrhárok Jana Pištejová
  • Či myslí Zuzana Plačková na planétu a z akých materiálov šijú odevy z jej značky
  • O sviežej slovenskej značke, ktorá je inšpirovaná prevažne námorníckou módou
Späť
Zdieľať
Diskusia