Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2020, 20:44
Čas čítania 3:00
Adam Novosad

10 najlepších a najpamätnejších gólov legendárneho Diega Maradonu. Angličanov popravil gólom storočia aj Božou rukou

ŠPORT DIEGO MARADONA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Argentínska legenda nastrieľala počas svojej kariéry hromadu výstavných kúskov.

Milovaný aj nenávidený. Svet dnes vo veku 60 rokov opustil legendárny argentínsky futbalista Diega Maradona. Do histórie sa zapísal mnohými gólmi, víťazstvom majstrovského titulu aj pohára s Neapolom zo sezóny 1986/1987, ale aj kontroverznými momentmi a napokon svojimi problémami s drogami či alkoholom. 

Odporúčané
Zomrela futbalová legenda Diego Maradona Zomrela futbalová legenda Diego Maradona 25. novembra 2020, 17:50

Nech už mal za sebou akúkoľvek kariéru aj osobný život, Diego Maradona bude navždy považovaný za jedného z najlepších, ak nie toho najlepšieho futbalistu histórie. My sme na počesť tohto velikána vybrali desiatku z jeho najpamätnejších a najlepších gólov, ktoré v kariére nastrieľal. A veru v zozname nie je núdza o poriadne výstavné kúsky.

10 najlepších a najpamätnejších gólov legendárneho Diega Maradonu. Angličanov popravil gólom storočia aj Božou rukou
Zdroj: TASR

10. Kat rímskeho Lazia

Diego Maradona si v sezóne 1984/1985, ktorá bola jeho prvá v drese Neapolu v talianskej lige, pochutnal na rímskom Laziu. Na začiatku druhého polčasu krásnym spôsobom vyrovnával skóre zápasu, ale až na ten odvetný si nechal svoje najlepšie kúsky. Rimanom z Lazia nasúkal hetrik, ktorý obsahoval tri výstavné kúsky, ale parádičkou bol najmä druhý gól ďaleko spoza šestnástky.

9. Štýlové otvorenie majstrovskej sezóny

Z rovnakej majstrovskej sezóny 1986/1987 pochádza aj gól Maradonu proti Brescii. Neapolčania pricestovali na ihrisku svojho rivala v otváracom súboji talianskej ligy a zápas bol dlho vyrovnaný, až kým sa Maradona, čerstvý majster sveta z Mexika 1986, po spracovaní lopty nerozbehol sám smerom k šestnástke a skóre nevybavil parádnym driblingom a ešte lepším zakončením.

8. Spracovanie ako z učebnice futbalu

Jeden z gólov sme museli vybrať aj zo sezóny 1986/1987, keď sa Diego Maradona so svojimi spoluhráčmi z Neapolu stali šampiónmi talianskej ligy aj pohára. Vyhrali tak domáce double a kvalifikovali sa do Pohára majstrov európskych krajín ako predchodcu dnešnej Ligy majstrov. V zápase proti AC Miláno si Maradona takto pohotovo spracoval vysokú loptu a pohotovo zakončil.

7. Srbi bez šance

V roku 1982 hrával Diego Maradona za španielsky gigant FC Barcelona. V jednom zo zápasov sa stretol aj s tímom Červená hviezda Belehrad, kde Argentínčan na štadióne na ulici Ljutice Bogdana strelil jeden zo svojich najpamätnejších gólov. Nečudo, že v roku 2016 s úsmevom od belehradských hviezd prijal vlastný dres s číslom 10.

Späť
Zdieľať
Diskusia