Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2020, 21:29
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

Matovič: Naplánovali sme ďalšie 3 kolá masívneho testovania, školy otvoríme, až keď budeme mať situáciu pod kontrolou

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér po rokovaní ústredného krízového štábu povedal, že sa dohodli na ďalšom plošnom testovaní.

Premiér Igor Matovič po rokovaní ústredného krízového štábu povedal, že spoločne s odborníkmi a členmi vlády naplánovali ďalšie 3 kolá celoplošného testovania, na ktoré využijú minimálne 8 miliónov antigénových testov.

Najbližšie masívne testovanie by malo prebehnúť o 2 týždne, následne by sa mali konať ešte dve kolá, ktoré budú viac lokálne.

„Prvýkrát predpokladám takzvaný skríning – to znamená plošne – aby sme zistili aktuálnu situáciu v jednotlivých okresoch a potom sa zamerať na problematické regióny, mestá a obce,“ popísal plán testovania premiér s tým, že samotný priebeh budú musieť modifikovať, pretože testovanie vonku bude vzhľadom na ochladenie nerealizovateľné. 

Ešte popoludní Matovič povedal, že ak rozhodnú o celoplošnom testovaní v najbližších týždňoch, chcú ho spraviť tak, aby nebolo dobrovoľné. Už vo včerajšej diskusii v TA3 potvrdil, že sa im osvedčili modré certifikáty. 

Predseda vlády taktiež povedal, že plán otvárania škôl sa zatiaľ nemení a platí, že bude potrebný kĺzavý medián pod 750, aby sa pravidlá zmenili. Zároveň dodal, že vymyslel plán, na základe ktorého by sa mohli školy otvoriť skôr a už ho predstavil aj ministrovi školstva Branislavovi Gröhlingovi. Podrobnosti špeficikovať nechcel, v utorok alebo v stredu by ho mali predstaviť verejnosti. 

Odporúčané
Igor Matovič: To nie je Sulíkov plán, to je plán cesty do pekla, ak celoplošné testovanie bude, nebude dobrovoľné Igor Matovič: To nie je Sulíkov plán, to je plán cesty do pekla, ak celoplošné testovanie bude, nebude dobrovoľné 23. novembra 2020, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia