Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti NEED MORE.
26. novembra 2020, 15:06
Čas čítania 1:41
Sponzorovaný obsah

Slow fashion a podpora dobrej veci. Slovenský projekt FUNDER robí pomáhanie jednoduchším

MÓDA MERCH
Uložiť Uložené

Svojím dizajnom takto pomohli Separ, Michal Sabo aj Jany Landl.

Čo by si povedal na to, ak by si si mohol kúpiť merch svojho obľúbeného hudobníka, umelca či blogera a zároveň tým niekomu pomôcť? Bolo by to super nie? Potešíš seba vysnívaným kúskom a taktiež niekoho, komu sa každé euro navyše zíde. Takýto nákup môžeš urobiť vďaka projektu FUNDER

Funguje to v podstate ako fundraisingová platforma, no vo forme e-shopu. Ich princíp je jednoduchý. Tak ako cez iné fundraisingové platformy, aj tu môžeš prispieť na projekt, ktorý má zmysel, no urobíš to kúpou dizajnového trička alebo mikiny.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FUNDER (@funder.help)

Merch hudobníkov a influencerov

Separ, Michal Sabo, Jany Landl a ďalší. Za každým produktom, ktorý tu nájdeš, stojí nejaký influencer, prípadne organizácia. Čo treba podotknúť, ide o limitované kúsky, keďže predaj vždy trvá iba určitý čas, presne ako to býva aj na fundraisingových platformách. 

Ďalšou skvelou vecou je aj to, že sa tričká a mikiny vyrobia vždy až po skončení predaja, podľa počtu objednaných kusov, preto v rámci filozofie slow fashion nevzniká žiaden odpad. Navyše sa produkty vyrábajú v MERCHYOU, kde robia s textilom s GOTS certifikáciou a tlačia eko-farbami. Takže všetko ekologicky, eticky aj originálne. Palec hore.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FUNDER (@funder.help)

Keďže kampane vždy trvajú len určitý čas, odporúčame ti sledovať FUNDER na Instagrame alebo Facebooku. Nenechaj si újsť ani decembrové prekvapko – až do Vianoc budú každý deň rozdávať merch, tak to nezmeškaj.

Koho môžeš kúpou podporiť?

Pri kampaniach si samotný tvorca vyberá, komu chce venovať zisk z predaja svojho produktu. Funder.help tak spolupracoval už s Dobrým anjelom, Slovenským červeným krížom, nadáciou Úsmev ako dar, ale stihol podporiť aj iné zaujímavé projekty ako občianske združenie Planet lover, ktoré ekologicky vychováva mladú generáciu, projekt Blue life na čistenie pláží a oceánov alebo Fridays for future, ktorí riešia otázku klimatickej krízy.

 

FUNDER treba sledovať

Do konca týždňa vo FUNDERi beží kampaň Bez kultúry nie sme s poetkou Mirkou Ábelovou, či projekt blogerky Rebel ženy. Už budúci týždeň sa tešíme na novú kampaň s calligraphy umelcom a tatérom KEAPSom. FUNDER sa oplatí sledovať, nezabudni, že kampane trvajú len obmedzený čas, po ktorom si produkt už nekúpiš.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa KEAPS (@keaps_25lr)

Zapoj sa do súťaže o tričko

Okrem kampaňových produktov nájdeš na www.funder.help aj stálu KICK OFF sekciu s tričkami, za ktorými nestojí žiadna osobnosť, ale robí si ju FUNDER sám. Každý mesiac sa predajom produktov z tejto série podporuje jedna konkrétna organizácia. KICK OFF november ide tiež Dobrému anjelovi. KICK OFF december sa chystá pre neziskovú organizáciu Depaul Slovensko, ktorá pomáha ľuďom bez domova.

Zapáčil sa ti niektorý z motívov? Traja z vás môžu vyhrať tričko podľa vlastného výberu práve z tejto sekcie. Stačí, ak do komentáru pod článok napíšeš, o ktoré tričko máš záujem. Všetky ich nájdeš na tomto odkaze.

merchyou, funder, tričko, merch
Zdroj: FUNDER
Späť
Zdieľať
Diskusia