Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2020, 10:30
Čas čítania 2:12
Martin Mičuda

Odhalený S-kový Mercedes-Maybach má definovať nový vrchol luxusu

Odhalený S-kový Mercedes-Maybach má definovať nový vrchol luxusu
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko.xhtml?oid=48159334&relId=1001&resultInfoTypeId=172&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnMmZnJvbUluZm9UeXBlSWQ9NDEwMTI!&rs=0#toRelation&ajaxRequestsMade=1" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Oproti „klasickej" triede S v predĺženej verzii Long je vyhotovenie Maybach predĺžené o ďalších 18 centimetrov!

Od uvedenia na trh v roku 2015 bolo celosvetovo vyexpedovaných približne 60-tisíc vozidiel Mercedes-Maybach, ktoré vychádzali z triedy S (W222). Len minulý rok automobilka predala približne 12-tisíc takýchto exemplárov. To sa dá považovať za veľký úspech, a to najmä na trhoch ako Čína, Rusko, Južná Kórea, USA a Nemecko. Nemožno sa teda čudovať skutočnosti, že na novú generáciu nemecký prémiový výrobca upriamuje veľkú pozornosť.

Tú spoznávame práve teraz, pričom aj tentokrát platí, že nový Maybach stojí na základoch aktuálnej generácie triedy S, teda limuzíny s kódovým označením W223. Zásadnou rozdielom je dĺžka novinky – od triedy S vo vyhotovení Long má nový Mercedes-Maybach rázvor náprav dlhší až o 18 centimetrov. Viac ako 5 metrová limuzína má preto dlhšie zadné dvere, dodatočné okno za nimi a o 7 milimetrov vyššiu celkovú výšku. 

S mabach
Zdroj: media.daimler.com

Ako sa stalo zvykom, základný dizajnový návrh triedy S ako takej ostáva zachovaný, zmeny sú len v detailoch. Vyhotovenie Maybach má inú masku s úzkymi vertikálnymi lištami a s početným chrómovaním, ktoré sa nasťahovalo aj do oblasti nárazníkov. Chrómové prvky ďalej evidujeme v podobe okenných líšt, či na zadnom nárazníku, kde sú zdvojené koncovky výfuku. V ponuke sú veľké 21" disky, a to buď v mnoho-lúčovom alebo plnom vyhotovení. 

Domov
Zdieľať
Diskusia