Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2020, 16:30
Čas čítania 1:36
Martin Mičuda

Lamborghini predstavilo doposiaľ najbrutálnejší Huracán na svete. Stovku dá za 3 sekundy

Lamborghini predstavilo doposiaľ najbrutálnejší Huracán na svete. Stovku dá za 3 sekundy
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.lamborghini.com/english/latest-news/all/racetrack-to-road--the-new-lamborghini-hurac-n-sto/s/b85db4c2-ffbd-43df-9cfa-b7a2c1fed4dc" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">lamborghini.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Huracán STO odkazuje na úspechy v motoršporte.

Baby Lambo, teda Lamborghini Huracán je na trhu už od roku 2014 a za ostatné roky sme spoznali množstvo jeho derivátov. V10-kový modelový rad tak počíta s veľkým počtom všakovakých verzií.

Najnovšie sa k ním pridáva ďalší, doposiaľ najprepracovanejší variant. Nesie dodatok STO (Super Trofeo Omologato) a odkazuje na úspechy v motoršporte.

Práve tam totiž Lamborghini posledné roky smeruje mimoriadnu pozornosť, a to s pomerne veľkým úspechom. Taliansky výrobca sa preto rozhodol postaviť doslova rýdzo okruhový počin s cestnou homologizáciou.

Tomu zodpovedá samotný dizajn, ktorý je značne inšpirovaný pretekárskymi špeciálmi. Spomeňme tak manuálne nastaviteľný a naozaj rozmerný zadný spojler, masívny otvor na prívod vzduchu na streche, špecifické otvory na prednej kapote či členitý predný splitter. 

Lambo STO
Zdroj: media.lamborghini.com
Späť
Zdieľať
Diskusia