Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2020, 15:03
Čas čítania 1:11
Martin Mičuda

Legendárny Jeep Wrangler po takmer 40 rokoch dostáva motor V8

Legendárny Jeep Wrangler po takmer 40 rokoch dostáva motor V8
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.media.fcaemea.com/em-en/jeep/press/4x4x470-new-2021-jeep-wrangler-rubicon-392-combines-legendary-4x4-capability-with-470-horsepower-v-8-engine-for-the-most-capable-wrangler-yet" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">fcaemea.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Wrangler sa už budúci rok objaví na trhu s výkonným osemvalcom.

Jeep Wrangler Rubicon 392. Tak znie názov americkej novinky, ktorá potvrdzuje to, o čom sa už nejaký čas šepkalo. Pod kapotu legendárneho modelu sa totiž po takmer 40 rokoch vráti osemvalcový motor. V kontexte súčasnej doby to znie až neuveriteľne, no je to tak, Wrangler dostáva 6,4-litrovú V8-čku HEMI.


Ide o odpoveď na nedávno znovuzrodený Ford Bronco (s identickým motorom), čím sa Jeep snaží dokázať, že ten poriadny off-roadový počin je práve ich Wrangler. Pod jeho kapotou sme posledné roky vyslovene silné motory nenašli. To sa ale teraz zmení, pretože verzia 392 ponúkne až 345 kW / 470 koní a 637 Nm.

 
To je dokonca viac, ako sľuboval úvodný koncept, pri ktorom americká značka komunikovala výkon 450 koní. 470-koňový Jeep zvládne akceleráciu z 0 na 100 km/h len za 4,6 sekundy, čo je na Wrangler naozaj pozoruhodný údaj, najmä v porovnaní s bežnými verziami. Jeep dokonca informuje aj o tom, že V8-čková verzia dá šprint na 1/4 míle za 13 sekúnd. 

Späť
Zdieľať
Diskusia