Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2020, 20:24
Čas čítania 1:29
Martin Mičuda

Porsche odhalilo svoje utajené projekty. V pláne bolo rodinné MPV, cestný špeciál aj 2-valcový športiak

Porsche odhalilo svoje utajené projekty. V pláne bolo rodinné MPV, cestný špeciál aj 2-valcový športiak
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://newsroom.porsche.com/en/2020/products/porsche-unseen-design-studies-car-visions-spin-offs-22877.html" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">porsche.com</a>
TECH PORSCHE
Uložiť Uložené

Výrobca športových automobilov odkryl svoje utajované projekty posledných rokov.

Aj napriek tomu, že portfólio značky Porsche je momentálne široké ako nikdy predtým, jednotlivých modelových radov veľa nie je. To sa ale mohlo v minulosti neraz zmeniť, pretože automobilka práve odhaľuje svoje utajované projekty, ktoré sa nedostali do produkcie. Ako sa ukazuje, i tak úzko profilovaná značka akou je Porsche v uplynulých rokoch pracovala hneď na niekoľkých úplne nových modeloch. 

Tie nám nemecký výrobca športových automobilov začína odhaľovať, čím nás pozýva do sveta nikdy nezrealizovaných výtvorov. A čuduj sa svetu, portfólio bolo až nečakane rozmanité.

Za všetko hovorí najmä MPV pod názvom Renndienst. Štúdia z roku 2018 pojme až 6 osôb, pričom samotným dizajnom aj sfarbením odkazuje na Volkswagen Typ 2. Pohon tvorí elektrická sústava a zaujímavosťou je, že vodič má centrálne umiestnený volant i sedadlo.

Práve Renndienst je ukážka toho, ako dokáže Porsche implementovať svoje tradičné prvky a estetické riešenia aj na iný, ako vyslovene športový automobil. Ako uvádza značka, minimalistické stvárnenie svetlometov následne poslúžilo ako inšpirácia pre model Taycan.

Porsche odhalilo svoje utajené projekty. V pláne bolo rodinné MPV, cestný špeciál aj 2-valcový športiak
Zdroj: newsroom.porsche.com
Domov
Zdieľať
Diskusia