Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2020, 12:23
Čas čítania 1:01
Martin Mičuda

Najvýkonnejšie a najrýchlejšie cestné Ferrari prišlo o strechu. Plug-in hybrid SF90 Spider má až 1 000 koní

Najvýkonnejšie a najrýchlejšie cestné Ferrari prišlo o strechu. Plug-in hybrid SF90 Spider má až 1 000 koní
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.ferrari.com/en/cars/news/sf90-spider-lifting-the-roof-on-ferraris-most-powerful-series-production-supercar/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">ferrari.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Z Maranella prichádza otvorený karosársky variant 1 000-koňového "Super Ferrari".

Minulý rok nám Ferrari predstavilo úplne nový počin, ktorý pod názvom SF90 Stradale zhmotňuje vôbec najvýkonnejší, najrýchlejší a technicky najprepracovanejší cestný počin z Maranella. V uplynulých hodinách sa ku "klasickému" variantu pridala otvorená karosárska verzia s tradičným dodatkom Spider. Ide tak o vôbec prvé plug-in hybridné Ferrari bez strechy.

Po dizajnovej stránke sme svedkami štandardného postupu – SF90-ka ako taká sa opticky nemení, akurát prichádza o strechu. Presnejšie, nad hlavami posádky sa nachádza skladacia strecha, ktorá sa zloží, respektíve vyloží v priebehu 14 sekúnd.

Pochopiteľne, komplikovaný systém si vyžiadal zvýšenie hmotnosti, Ferrari ale ponúkne voliteľný paket Assetto Fiorano, ktorý to vsádza na odľahčené komponenty. Práve tie dokážu ušetriť 21 kilogramov, aj po ich odpočítaní však novinka váži 1 670 kg, teda o rovnú stovku viac ako SF90 Stradale.

Domov
Zdieľať
Diskusia