Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2020, 17:45
Čas čítania 3:01
Dominik Vetrák

Sean Connery za sebou zanechal jedny z najlepších a najobľúbenejších filmov našej generácie. Týchto 10 by mal vidieť každý fanúšik

FILMY A SERIÁLY 10 NAJLEPŠÍCH FILMOV HOLLYWOODSKYCH HERCOV NAJLEPŠIE FILMY HERCOV SEAN CONNERY
Uložiť Uložené

Z desiatok úžasných filmov Seana Conneryho vyberáme to najlepšie, čo by ti rozhodne nemalo uniknúť.

Tohtoročný Halloween priniesol veľmi smutnú správu. Vo veku 90 rokov nás opustila hollywoodska legenda Sean Connery, ktorý sa postaral o mnohé obľúbené a kvalitné filmy.

Ak si ho chceš pripomenúť a zložiť mu pomyselný klobúk, odporúčame ti jeho 10 najlepších filmov. Nejde o rebríček, snímky sú teda bez poradia a chybu neurobíš ani s jednou. Pevne však veríme, že niektoré už máš napozerané. 

Odporúčané
Ako natáčali Borata 2 a ktoré scény boli dohodnuté s hercami? Ako natáčali Borata 2 a ktoré scény boli dohodnuté s hercami? 29. októbra 2020, 9:30

1. James Bond

Sean Connery je považovaný za jedného z najlepších Bondov. Objavil sa až v siedmich častiach (spoločne s Rogerom Moorom držia rekord za najviac snímok v role Bonda) a postaral sa o jedny z najlepších bondoviek. Odporúčame najmä Dr. No, From Russia with Love či Goldfinger.

2. Indiana Jones

Milujeme ho aj v o čosi úsmevnejšej role. Connery v sérii o Indianovi Jonesovi stvárnil otca slávneho dobrodruha. Jeho chémia s Harrisonom Fordom bola na nezaplatenie. Kedykoľvek sa objavil na scéne, divák mľaskal blahom. Ak si z nejakého dôvodu Indyho ešte nevidel, radíme ti, aby si to okamžite napravil, minimálne kvôli Connerymu, ktorého si zamiluješ. 

3. The Rock

Mnoho divákov a fanúšikov zrejme Skalu vyberie ako najobľúbenejší film s Connerym. Geniálny akčný thriller skvele zostarol a aj 24 rokov po premiére sa radí ku špičke žánru. Connery sa v snímke spoločne s Nicolasom Cageom pokúšal zastaviť teroristov, ktorí hrozili, že zabijú milióny ľudí. Skala je vynikajúcim „akčňákom“ s množstvom hlášok a nezabudnuteľných scén. A zabúdať nesmieme ani na úžasného Nicolasa Cagea.

4. Untouchables

Slávny režisér Brian de Palma dal dokopy úžasný herecký ansámbel. Stretli sa Kevin Costner, Sean Connery, Andy Garcia, Richard Bradford a na chvíľu sa mihol aj Robert De Niro, ktorý nezabudnuteľne stvárnil Al Caponeho. Dlho po premiére si diváci priali, aby niekto s De Nirovým Caponem natočil samostatný film.

Odporúčané
10 najlepších filmov s Ryanom Reynoldsom (Zoznam) 10 najlepších filmov s Ryanom Reynoldsom (Zoznam) 23. októbra 2022, 15:30

Samotná snímka Untouchables (Neúplatní) sa zamerala na špeciálnu jednotku policajtov, ktorí sa nenechali podplatiť a rozhodli sa dolapiť, a keď to nešlo inak, aj zabiť grázlov, ktorí si to zaslúžili. Untouchables v podstate nemá chybu. 

5. The Hill

2-hodinový vojnový film sa odohráva počas 2. svetovej vojny. Nejde však o epický vojnový blockbuster. The Hill je skôr drámou, ktorá sa odohráva vo vojenskom väzení na severe Afriky. Connery v nej hrá jedného z väzňov obvineného z útoku na svojho nadriadeného. Divák sa však rýchlo dozvedá, že tak urobil preto, aby predišiel masakru, do ktorého ich jednotku veliteľ posielal. 

6. Murder on the Orient Expres

Podobne ako v prípade Untouchables, aj tu Connerymu dopomáha viacero kvalitných hercov v hlavných a vedľajších rolách. Príbeh Vraždy v Orient exprese naozaj netreba nikomu predstavovať. Connery stvárnil jedného z cestujúcich vo vlaku. Aj on bol pod drobnohľadom slávneho detektíva Poirota, ktorý je odhodlaný vypátrať vraha v idúcom vlaku za každú cenu. 

7. A Bridge Too Far

Operácia Market Garden bola jednou z najdôležitejších vojenských operácií počas 2. svetovej vojny. Mala zariadiť vybojovanie a následné zaistenie troch najdôležitejších holandských mostov nad riekou Rýn (Aidhoven, Nijmegen a Arnhem).

Odporúčané
10 najlepších filmov s Jimom Carreym (Rebríček) 10 najlepších filmov s Jimom Carreym (Rebríček) 27. septembra 2022, 9:30

Spojenci by si tak zabezpečili potrebné zásobovanie. Connery hrá jedného z hrdinských vojakov, ktorí sa napriek nepriaznivým podmienkam bitky pokúsili zvrátiť víťazstvo na stranu americkej armády.

8. The Name of the Rose

Dej sa odohráva v roku 1327 na opátstve benediktínov, kde došlo k záhadnej smrti. Opátstvo práve usporadúva stretnutie, na ktorom františkáni tvrdia, že by sa cirkev mala zbaviť svojho majetku. Práve jeden z rešpektovaných františkánov William of Baskerville (Sean Connery), dostane úlohu zistiť, čo stojí za náhlym a nečakaným úmrtím v opátstve. Keď sa však William dostane blízko k tajomstvám, ktoré nemajú byť odkryté, zomierajú ďalší ľudia. 

9. The Man Who Would be King

Podľa príbehu spisovateľa Rudyarda Kiplinga natočil John Huston dobrodružnú drámu The Man Who Would Be King. Zaujímavosťou je, že vo filme je aj samotný Kipling (stvárnil ho Christopher Plummer).

Snímka sa zameriava na dvoch bývalých vojakov Daniela Dravota (Sean Connery) a Peachyho Carnehana (Michael Caine). Tí sú na základni v Indii, kde im napadne, že sa môžu stať vládcami celej krajiny. Čo sa deje ďalej, už stojí vidieť na vlastné oči. 

10. The Hunt for the Red October

Vynikajúci thriller, v ktorom sa hrá o osud celého sveta. Na sovietskej ponorke Red October sa nachádza nová jadrová bomba. Jej kapitán Marko Ramius (Sean Connery) s ňou mieri k USA, čo prinúti spozornieť celý svet.

Odporúčané
Sex na verejnosti a pomsta za vraždu syna. 10 najlepších filmov Jasona Stathama Sex na verejnosti a pomsta za vraždu syna. 10 najlepších filmov Jasona Stathama 17. septembra 2022, 12:30

Analytik CIA (Alec Baldwin) si však myslí, že Ramius chce utiecť do USA. Má však len niekoľko hodín na to, aby ponorku našiel a aby svoju teóriu dokázal. Connery predvádza jeden zo svojich najlepších výkonov vôbec. Je nesmierne charizmatický a divák napínavo hltá každú scénu.  

Spomenúť musíme jeho účasť na Dračom srdci, Highlandera, Finding Forrester, Pascu s nádhernou Catherine Zeta-Jones, Prvú veľkú vlakovú lúpež, vojnový The Longest Day či Marnie. Jeho posledným filmom bola Liga výnimočných, obľúbené guilty pleasure mnohých jeho fanúšikov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia