Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2020, 11:45
Čas čítania 0:32
Adel Ghannam

Prezidentka žiada Igora Matoviča, aby zrušil zákaz vychádzania pre tých, čo sa neotestujú

NEWS
Uložiť Uložené

Zuzana Čaputová sa ako vrchná veliteľka Ozbrojených síl SR informovala o stave pripravenosti armády na celoplošné testovanie.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová požiadala premiéra, aby upustil od zákazu vychádzania pre ľudí, ktorí sa cez víkend nedajú otestovať. Jej žiadosť premiérovi Igorovi Matovičovi prichádza potom, čo ju velenie Ozbrojených síl SR informovalo, že je stav pripravenosti odberných miest naplnený na 60 percent. „Cieľ operácie pretestovať celé obyvateľstvo Slovenska je podľa nich nenaplniteľný,“ povedala prezidentka.

Dôvodom je podľa prezidentky najmä chýbajúci zdravotnícky personál. V kontexte situácie požiadala Čaputová premiéra, aby testovali tam, tam kde budú zabezpečené odbery. Testovať by sa tak mohli tí čo chcú a zároveň by neboli všetky prípravné práce a minuté peniaze daňových poplatníkov zbytočné. 

Vzhľadom na to, že je celoplošné pretestovanie všetkých Slovákov nereálne chce Zuzana Čaputová, aby vláda zrušila zákaz vychádzania pre tých, čo sa otestovať nedajú. „Žiadam zrušiť kategorizovanie občanov na tých, ktorí budú mať priepustku na slobodu a na tých druhých pretože na nich nevyšlo," uzavrela.

Späť
Zdieľať
Diskusia