Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2020, 17:14
Čas čítania 0:48
Martin Mičuda

Mercedes-Benz s novým S-kom spúšťa pilotný projekt automatizovaného parkovania bez vodiča

Mercedes-Benz s novým S-kom spúšťa pilotný projekt automatizovaného parkovania bez vodiča
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/Stuttgart-airport-set-to-welcome-highly-automated-and-driverless-parking-with-the-new-Mercedes-Benz-S-Class.xhtml?oid=47757313&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnMmc29ydERlZmluaXRpb249UFVCTElTSEVEX0FULTImYWpheFJlcXVlc3RzTWFkZT0xJnRodW1iU2NhbGVJbmRleD0wJnJvd0NvdW50c0luZGV4PTUmZnJvbUluZm9UeXBlSWQ9NDEwMTI!&rs=42" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH MERCEDES-BENZ TRIEDA S
Uložiť Uložené

Auto sa bude vedieť samé zaparkovať aj v parkovacom dome.

Nová trieda S vyvolala po predstavení opäť veľkú senzáciu a zároveň aj niekoľko rozdielnych názorov. Môže za to najmä mimoriadne moderný interiér, ktorým Mercedes-Benz posunul svoju vlajkovú loď opäť na novú úroveň. Jednou z najsilnejších stránok nového S-ka je plejáda najmodernejších technológií. Medzi ne patrí pochopiteľne aj viacero automatizovaných režimov, ktoré uľahčujú vedenie vozidla.

Pri automatizovaných režimoch narážajú automobilky na legislatívne obmedzenia. Tie súvisia s nebezpečenstvom, ktoré môže nastať pri ich prevádzkovaní na bežnej komunikácii.

Mercedes-Benz však teraz začal spolupracovať so spoločnosťou Bosch a prevádzkovateľom parkovacích priestorov Apcoa. Ich cieľom je nechať vozidlo zaparkovať namiesto toho, aby si sa ponáhľal na lietadlo. Chcú sériovo vyrábať automatizovanú parkovaciu službu (AVP) – vozidlá na letisku v Stuttgarte by s ňou parkovali v budúcnosti plne automatizovane a bez vodiča.

Späť
Zdieľať
Diskusia