Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2020, 20:44
Čas čítania 1:09
Martin Mičuda

625-koňové BMW X5 M a X6 M sú vďaka 250-kusovej edícii ešte exkluzívnejšie

625-koňové BMW X5 M a X6 M sú vďaka 250-kusovej edícii ešte exkluzívnejšie
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0318947EN/high-performance-maximum-exclusivity:-the-first-edition-variants-of-the-bmw-x5-m-competition-and-bmw-x6-m-competition" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bmwgroup.com</a>
TECH BMW
Uložiť Uložené

Približne rok po predstavení prichádza úvodná edícia najostrejších SUV.

BMW nás po kontroverzne vyzerajúcich novinkách M3 a M4 informuje o ďalších vrcholných počinoch. Tentokrát sme ale svedkami vcelku netypického postupu. Vo veci sú totiž najostrejšie SUV-čka (respektíve SAV – Sport Activity Vehicle a SAC – Sport Activity Coupé), teda modely X5 M Competition a X6 M Competition.

Oba vrcholné varianty mali však svoju premiéru už pred rokom, no až teraz nám ich BMW paradoxne servíruje v špeciálnej verzii s dodatkom First Edition.

Aj napriek tomu, že obe novinky už medzičasom vstúpili na trh a hneď niekoľko exemplárov možno vídať už i na našich cestách, až teraz spoznávame akési úvodné edície. Tie sa vyznačujú výhradne optickými zmenami. Ako prvé treba spomenúť unikátne laky, ktoré budú dostupné len pre First Edition – tmavý strieborný odtieň Frozen Dark Silver a tmavo-modrý odtieň Frozen Marina Bay Blue.

X5
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

Špeciálne pre úvodnú edíciu poslúžia aj čierne disky kolies Star-Spoke, ktoré majú vpredu 21 a vzadu až 22". Okrem čiernych detailov, ktoré vystriedali štandardne dodávané strieborné či chrómové doplnky, spomeňme ďalej karbónové kryty spätných zrkadiel, zadnú odtrhovú hranu (pre X6 M) a kryt motora.

Do interiéru sa nasťahovalo dvojfarebné kožené čalúnenie v rámci série BMW Individual Merino. Konkrétne ide o kombináciu odtieňov Silverstone/Midnight Blue. Zaujímavým detailom je výrazné oranžové prešívanie, ktoré nielen efektne sekunduje danej farebnej kombinácii, ale zároveň aj vnáša väčšiu exkluzivitu. Strop aj časť športových sedadiel s výrazným bočným vedením sú následne čalúnené Alcantarou, zatiaľ čo dekóry tvorí aplikácia karbónu. 

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40

Po technickej stránke zmeny neevidujeme. O pohon sa teda stará dvakrát preplňovaná 4,4-litrová V8-čka s výkonom 460 kW / 625 koní. Sprevodovanie má na starosti 8-stupňová automatická prevodovka, ktorá posiela silu na obe nápravy. Samozrejmosťou je totiž pohon všetkých štyroch kolies M xDrive. Aj v tomto prípade platí, že k výrobe dôjde v americkej fabrike Spartanburg, vyrobených bude pritom len 250 kusov z každého modelu.

Späť
Zdieľať
Diskusia