Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2020, 16:08
Čas čítania 0:32
Dominik Vetrák

Sinister je najstrašidelnejším hororom v histórii, rozhodla vedecká štúdia

FILMY A SERIÁLY HOROR SINISTER
Uložiť Uložené

V rebríčku sa nachádzajú mnohé klasiky, ale hlavne novšie horory.

Horor je subjektívny žáner. S nikým sa nezhodneš na tom, ktorý je ten najlepší či najstrašidelnejší len na základe toho, ako veľmi si sa pri ňom bál. Na každého totiž horor pôsobí inak a každý sa bojí niečoho iného.

Odporúčané
Černochov na uliciach bombardovali lietadlami. Masaker v Tulse chceli Američania vymazať z histórie Černochov na uliciach bombardovali lietadlami. Masaker v Tulse chceli Američania vymazať z histórie 21. októbra 2020, 9:36

Štúdia z BroadBandChoices sa na to teda rozhodla ísť inak. Využila 50 divákov, ktorým merali tep pri sledovaní 1OO rôznych filmov. Vďaka tomu zistili, ktorý horor divákom spôsobuje najviac nervozity, strachu, zvýšenú srdcovú činnosť a podobne. Zo štúdie vyplynulo, že diváci najhoršie zvládali sledovanie hororu Sinister od režiséra Scotta Dericksona. 

Sinister vyšiel v roku 2012 v hlavnej role s Ethanom Hawkeom ako spisovateľom krimi príbehov podľa skutočných udalostí. Štúdia pri sledovaní filmu zaznamenala u divákov až 32-percentný nárast v srdečnom tepe (zo 65 úderov za minútu na 86 úderov za minútu). Súhlasíš s týmto výsledkom, alebo poznáš horor, ktorý je ešte strašidelnejší?

Domov
Zdieľať
Diskusia