Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2020, 16:37
Čas čítania 1:01
Martin Mičuda

Porsche predstavilo najvýkonnejšiu Panameru všetkých čias, má 700 koní

Porsche predstavilo najvýkonnejšiu Panameru všetkých čias, má 700 koní
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://newsroom.porsche.com/en/2020/products/porsche-panamera-new-models-two-additional-plug-in-hybrids-more-performance-comfort-range-22623.html" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">porsche.com</a>
TECH PORSCHE
Uložiť Uložené

Najvýkonnejším variantom je v ponuke staronový variant Turbo S E-Hybrid.

V závere augusta Porsche predstavilo modernizovaný model Panamera. Vrcholom ponuky sa opäť stal variant Turbo S s konvenčným motorom, ktorý vystriedal doterajší hybrid s výkonom 680 koní. Prešlo však len niekoľko týždňov a Porsche verziu Turbo S E-Hybrid znovu vracia do portfólia, ba čo viac, po novom je ešte výkonnejšia.

Modernizácia, ktorá je na pohľad prakticky nepatrná totiž v prípade vrcholného variantu predstavuje navýšenie výkonu až na úroveň 700 koní, čím sa vyhotovenie Turbo S E-Hybrid stáva vôbec najvýkonnejšou Panamerou všetkých čias. V skutočnosti ide o systémový výkon dvoch jednotiek – dvakrát preplňovaná benzínová 4-litrová V8-čka disponuje silou 420 kW / 571 koní, zatiaľ čo elektromotor má výkon 100 kW / 136 koní. 

 

Porsche predstavilo najvýkonnejšiu Panameru všetkých čias, má až 700 koní
Zdroj: newsroom.porsche.com
Späť
Zdieľať
Diskusia