Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2020, 13:55
Čas čítania 0:37
Richard Balog

Dom zahalený do betónových tvárnic, ktorého rodinná atmosféra vo vnútrobloku ťa chytí za srdce

Dom zahalený do betónových tvárnic, ktorého rodinná atmosféra vo vnútrobloku ťa chytí za srdce
Zdroj: Pavol Šilla
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Bývanie, do ktorého by sme sa najradšej ihneď presťahovali.

Architekti Pavol Šilla a Silvia Šillová nám predstavujú jedno z najkrajších bývaní na východe Slovenska, a to konkrétne v prešovskej mestskej časti Šidlovec. Rodinný dom navrhli pre architektovho brata. Má šedú fasádu z neupravených betónových tvárnic, ktoré sa následne objavujú aj v rámci interiéru ako kontrast k teplejším materiálom ako sú drevo a textílie.  

Odporúčané
Jedna z najdrahších bratislavských novostavieb s rukopisom Zahy Hadid bude ukrývať aj takýto sofistikovaný byt Jedna z najdrahších bratislavských novostavieb s rukopisom Zahy Hadid bude ukrývať aj takýto sofistikovaný byt 15. októbra 2020, 14:06

Dom stavali medzi rokmi 2017 až 2019. Zastavaná plocha je 340 metrov štvorcových a rozprestiera na 2 parcelách s celkovou výmerou 12 árov. Ich spojením získali architekti voľnejšiu ruku pri práci s celkovým konceptom stavby, ktorú rozdelili na 3 navzájom prepojené objekty. Garáž, letná kuchyňa s terasou, respektíve skladom a hlavný objekt domu spoločne vytvárajú príjemný celok.

Späť
Zdieľať
Diskusia