Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2020, 14:34
Čas čítania 2:02
Jakub Paulík

Recenzia: A Life on Our Planet je zatiaľ najlepším „hororom“ roku 2020. Upozorňuje ľudstvo na to, aby sa spamätalo

Recenzia: A Life on Our Planet je zatiaľ najlepším „hororom“ roku 2020. Upozorňuje ľudstvo na to, aby sa spamätalo
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY DAVID ATTENBOROUGH: A LIFE ON OUR PLANET
Uložiť Uložené

Či chceš alebo nie, tento dokumentárny film sa týka aj teba.

David Attenborough je svetoznámy prírodovedec, ktorý stojí za mnohými úspešnými dokumentárnymi cyklami. V čerstvej novinke A Life on Our Planet na názorných príkladoch prezentuje, ako ľudstvo stihlo za posledných približne 100 rokov zničiť planétu Zem.

Dokument obsahuje hrozivú víziu budúcnosti, no tiež možnosti nápravy. Miestami diváka preto poriadne vystraší a krátko na to mu ukáže, že ľudia majú stále nádej, ale len za určitých predpokladov.

A Life on Our Planet
A Life on Our Planet Zdroj: Netflix
Odporúčané
Dlhá pracovná doba, nízke mzdy či znásilnenia. Aj toto je cena za lacné tričko z fast fashion reťazcov Dlhá pracovná doba, nízke mzdy či znásilnenia. Aj toto je cena za lacné tričko z fast fashion reťazcov 7. augusta 2020, 8:59

David Attenborough precestoval poriadny kus sveta a na vlastné oči mohol pozorovať vplyv ľudskej činnosti na miznutie biotopov. Dokument A Life on Our Planet hodnotia kritici mimoriadne pozitívne a my s nimi súhlasíme.

Tak ako vo svojich predošlých filmoch a seriáloch David aj v A Life on Our Planet ukazuje krásu prírody a miesta, na ktorých väčšina divákov nikdy nebola. Dokument sa ale veľmi plynule a prirodzene mení z krásnej expozície divokej prírody na prehliadku hrôzy, ktorá je desivejšia, než akýkoľvek horor.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia