Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti adidas.
6. októbra 2020, 11:31
Čas čítania 0:58
Sponzorovaný obsah

Pozeráme sa na spoluprácu roka? Footshop ako prvý predajca v strednej Európe dostáva vlastné tenisky od adidas

Pozeráme sa na spoluprácu roka? Footshop ako prvý predajca v strednej Európe dostáva vlastné tenisky od adidas
Zdroj: Peter „Kovo“ Kováč
MÓDA ADIDAS FOOTSHOP MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Každý pár bude mať vlastné číselné označenie a budúci majiteľ tak bude presne vedieť, ktorý kus z kolekcie vlastní.

Footshop s príchodom jesene oznamuje svoj zatiaľ najväčší úspech na poli módnych spoluprác. Ako jedinému predajcovi v strednej Európe sa mu podarilo spojiť sily s nemeckým športovým gigantom adidas a vytvoriť vlastné prevedenie tenisiek. 

Pre svoju limitovanú kolekciu s názvom „Blueprinting“ navyše siahli po ikonickej siluete Superstar, ktorá celý svet baví už neuveriteľných 50 rokov. Pri ich výrobe sa tvorcovia inšpirovali tradičnou technikou modrotlače zapísanou na zozname kultúrneho dedičstva UNESCO. Do svojej zbierky ich môže získať len 520 šťastlivcov.   

Proces tvorby modrotlače

50. výročie siluety Superstar oslavuje adidas spoluprácou s Footshopom, ktorá je v znamení modrotlače
Zdroj: Peter „Kovo“ Kováč

Vôbec prvá prezentácia nápadov na spoločný projekt s adidas prebehla ešte januári 2017. K podaniu rúk prišlo až na štvrtej prezentácií o rok neskôr počas Parížského týždňa módy a tím Footshop konečne mohol začať pracovať na vlastných teniskách. Po etape plnej stretnutí, spätnej väzby a ladenia aj tých najmenších detailov sa v máji tohto roku dostala do výroby finálna verzia tejto spolupráce. 

Jadrom inšpirácie sa stala už spomínaná modrotlač, ktorá má zastúpenie práve na území nášho regiónu. Dominantné sú predovšetkým tradičné vzory, historicky zväčňované práve pomocou uvedenej techniky na lokálnych slávnostných krojoch.  Okrem toho dávame do pozornosti radu „hiking“ prvkov odkazujúcich na miestnu záľubu v objavovaní prírody všade okolo nás. Aj preto nájdeš na teniskách Superstar s prívlastkom „Blueprinting“ zvlnenú trekingovú podrážku alebo kovové d-rings na šnúrky. 

50. výročie siluety Superstar oslavuje adidas spoluprácou s Footshopom, ktorá je v znamení modrotlače
Zdroj: Peter „Kovo“ Kováč

Dátum vydania je naplánovaný na 10. október a v prípade záujmu sa musíš prihlásiť do losovania na stránkach Footshopu. My dávame tejto spolupráci 10 bodov z 10 a veríme, že nás v budúcnosti čaká minimálne rovnako skvelé pokračovanie.   

Späť
Zdieľať
Diskusia