Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. októbra 2020, 14:54
Čas čítania 0:46
Richard Balog

Môžeme mať plnohodnotné bývanie o výmere 20 metrov štvorcových? Českí architekti ťa presvedčia o tom, že áno

Môžeme mať plnohodnotné bývanie o výmere 20 metrov štvorcových? Českí architekti ťa presvedčia o tom, že áno
Zdroj: Studio Reaktor
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Niekedy je menej viac, a to v danom prípade platí do bodky presne.

V rámci našich článkov o architektúre sa zväčša venujeme realizáciam priestranných bytov či domov, avšak dnes urobíme výnimku a pozrieme sa na bývanie o výmere 20 metrov štvorcových. Konkrétne navštívime lokalitu pražských Vinohradov, kde pod hlavičkou ateliéru Studio Reaktor vznikol tento pôsobivý minibyt. 

Odporúčané
Výrazné tapety ako nosný prvok interiéru. Neobyčajný loft z Prahy bude aj tvojím tajným snom   Výrazné tapety ako nosný prvok interiéru. Neobyčajný loft z Prahy bude aj tvojím tajným snom 21. septembra 2020, 7:40

Celý obytný priestor tohto útočiska pre rozcestovaný pár mileniálov je svetlý a aj napriek obmedzenej podlažnej ploche až prakvapivo vzdušný. Podľa slov samotných architektov sa do tohto „dvacetimetráku“ schúlil čierny drak, po ktorého chrbte sa človek dostane až do spálne. Tá je vďaka vysokým stropom odčlenenná od zvyšku „dennej zóny“. 

Hlavná časť bytu sa sústredí okolo veľkého okna, ktoré tvorcom umožnilo využiť plnú výšku miestnosti a vlastný priestor si tu nenašiel len gauč, ale tiež menší jedálenský stôl či mestský bicykel zavesený priamo na stene. Nás osobne veľmi zaujalo aj riešenie kúpeľne s toaletou, ktorá je ukrytá za drátovaným sklom a výplňa medzeru medzi sofistikovane riešenou kuchyňou v tmavom prevedení a obývačkou s dubovými podlahami. 

Záverom len dodáme, že ide o bývanie s určitými kompromismi v skvelej lokalite poblíž centra a navyše bez tučnej hypotéky, ktorej sa majitelia chceli vyhnúť. My tak udeľujeme 10 bodov z 10 a teraz si už vychutnaj podarenú galériu snímkov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia