Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2020, 8:12
Čas čítania 1:22
Viktor Kniš

Scenery #5: Unikátny pohľad na vrchol Zádielskej tiesňavy za sprievodu slovenskej elektronickej kapely Isobutane

HUDBA SCENERY
Uložiť Uložené

Zatiaľ najnáročnejší diel Scenery, pri ktorého tvorbe si autori projektu museli vyniesť techniku na vrchol Narodného parku Slovenský kras.

Pri výrobe nového dielu Snenery sa tentokrát zapotili aj jeho tvorcovia. Rozhodli sa totiž natáčať v Zádielskej tiesňave, ktorá sa nachádza na vrchu Národného parku Slovenský kras.
 

13 ľudí absolvovalo náročný turistický výstup so stovkami kíl techniky a nástrojmi. Cesta hore trvala približne hodinu a pol, naspäť sa vracali za tmy.

Odporúčané
Elektronický projekt Bulp si zahral v strede Dunaja vďaka slovenskému projektu Scenery. Tvorcovia spájajú hudbu a krásy krajiny Elektronický projekt Bulp si zahral v strede Dunaja vďaka slovenskému projektu Scenery. Tvorcovia spájajú hudbu a krásy krajiny 24. augusta 2020, 7:35

Natáčanie odsúhlasil riaditeľ Národného parku Slovenský kras Ján Kilík a autori Scenery sa počas natáčania pohybovali len po vyhradených turistických chodníkoch bez toho, aby zasiahli do prírody.

Tentokrát išli tóny od bratislavskej elektronicko-alternatívnej skupiny Isobutane „in-ear“, teda bez zvuku do okolia. Zádielska tiesňava sa nachádza v chránenej krajinnej oblasti v piatom stupni ochrany.

Späť
Zdieľať
Diskusia