Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2020, 8:18
Čas čítania 1:55
Martin Mičuda

Úspešné Audi Q5 prichádza prvýkrát aj ako štýlové SUV-kupé s dodatkom Sportback

Úspešné Audi Q5 prichádza prvýkrát aj ako štýlové SUV-kupé s dodatkom Sportback
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.audiusa.com/en-us/releases/436#gallery" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">audiusa.com</a>
TECH AUDI
Uložiť Uložené

Štýlovejší karosársky variant pochopiteľne zdieľa techniku s bežnou Q5-kou.

Mohli by sme začať tým, že opäť spoznávame ďalšiu kópiu X6-ky, táto tradičná formulka je už však niekoľko rokov trápna, takže sa jej vyhnime. Ostatne, ak dáte dizajnérovi nakresliť tvar SUV so strechou pripomínajúcou kupé, asi toho veľa nevymyslí a vždy to na konci dňa bude plus-mínus to isté. O takto riešenej zadnej časti však SUV-kupé je, preto ani Audi nemožno vyčítať, že s niečím takýmto prichádza. Najmä keď vieme, že ide o veľmi vyhľadávaný artikel.

Automobilka z Ingolstadtu s obdobnými počinmi už má ako takú skúsenosť. V ponuke Audi totiž možno nájsť Q3 Sportback či e-tron Sportback (a tak trochu aj Q8), teraz však v tejto triede spoznávame SUV-čko s dodatkom – Q5 Sportback. Ako uvádza sám výrobca, novinka sa prezentuje ako CUV, teda Crossover Utility Vehicle a už na prvý pohľad je jasné, že ide opäť o atraktívnejšie strihnutý variant dobre známeho modelu, v tomto prípade klasickej Q5-ky.

Úspešné Audi Q5 prichádza prvýkrát aj ako SUV-kupé s dodatkom Sportback
Zdroj: media.audiusa.com

Q5-ka tak vôbec po prvýkrát v histórii prichádza aj v druhej karosárskej verzii, ktorá mieri na zákazníkov oceňujúcich expresívny dizajn a športovejší charakter. 8-uholníkovú masku chladiča Singleframe lemujú veľké otvory na vstup vzduchu v nárazníku. Svetlomety s atraktívnou grafikou tvorí štandardne plne LED-kový systém, na želanie Audi montuje adaptívne svetlomety využívajúce technológiu Matrix-LED.

Spomedzi trojice Q-čkových Sportbackov vyznie novinka najuhladenejším dojmom – zadná časť nie je až tak ostro strihnutá, čím opticky pôsobí ako viac praktickejšie/rodinnejšie auto. Aj tu značka ponúka zadné svetlá s technológiou OLED – každé svetlo obsahuje tri organické svietiace diódy, každú rozdelenú na šesť segmentov. Zákazníci majú na výber 12 farieb karosérie, zatiaľ čo kolesá z ľahkej zliatiny sú na výber v 21 vyhotoveniach, a to od 18 po 21".

Späť
Zdieľať
Diskusia