Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2020, 8:46
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

Daniel Lipšic nebude kandidovať na post generálneho prokurátora

NEWS DANIEL LIPŠIC
Uložiť Uložené

Advokát oznámil, že sa nebude uchádzať o post generálneho prokurátora.

Meno Daniela Lipšica sa v súvislosti s generálnou prokuratúrou spomína dlhodobo, ide o jednu z najspornejších tém medzi koalíciou a opozíciou. Dnes advokát vyriešil otázku sám, na Facebooku oznámil, že na post generálneho prokurátora kandidovať nebude. 

„Svoje poslanie dnes vidím skôr v právnej praxi – pri výsluchoch, rekonštrukciách na mieste činu, v pojednávacích miestnostiach – teda v nastoľovaní Spravodlivosti v skutočnej aréne,“ napísal Lipšic na sociálnej sieti. 

Odporúčané
5 ministrov, ktorí si zatiaľ v Matovičovej vláde robia najlepšiu robotu 5 ministrov, ktorí si zatiaľ v Matovičovej vláde robia najlepšiu robotu 24. septembra 2020, 17:15

Myslí si, že je profesne v boji za spravodlivosť užitočnejší ako advokát. „Som presvedčený, že som dnes užitočnejší v prvej línii, teda pri každodennom riešení konkrétnych prípadov a káuz, ktoré sú „na stole“ a ktoré – pevne verím – ešte pred súd dostaneme. A to je dôvod, pre ktorý nebudem kandidovať na pozíciu generálneho prokurátora,“ dodal Daniel Lipšic, ktorý zastupuje napríklad rodinu Jána Kuciaka v prípade objednávky vraždy. 

Slovensku želá Lipšic odhodlaného a rozhodného generálneho prokurátora, ktorý vzíde z najtransparentnejšej súťaže v histórii. 

Ešte pred pár týždňami Daniel Lipšic v rádiu Expres pripustil, že kandidatúru na generálneho alebo špeciálneho prokurátora zvažuje. Z jeho aktuálnych slov vyplýva, že sa nebude zaujímať ani o post špeciálneho prokurátora, ktorého nevymenúva prezidentka. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia